One Ocean med ny dykkebåt

One Ocean Dive Resort i Søgne har gått til innkjøp av en rask RIB for å øke rekkevidden og kunne tilby ennå flere vrak på menyen. – Nå kan vi dykke fra Mandal til Lillesand, sier innehaver Carlo Golfetto.


BRANSJENYTTOne Ocean med ny dykkebåt

One Ocean Dive Resort i Søgne har gått til innkjøp av en rask RIB for å øke rekkevidden og kunne tilby ennå flere vrak på menyen. – Nå kan vi dykke fra Mandal til Lillesand, sier innehaver Carlo Golfetto.

  28. november 2019
Den nye RIB'en heter «Delta Spirit» og måler 34 fot. Tre 250 HK motorer på hekken gir en toppfart på rundt 50 knop og en marsjfart på ca. 32 knop – nok til å kjøre fra dykkesenteret ved Søgne til vraket av NK-02 Dragoner på en halvtime.

– Båten tar uten problemer 12 dykkere med dobbeltsett, og skal klare større bølger enn den andre dykkebåten vår. Den skal vi beholde, slik at vi kan tilby turer tilpasset gjestenes ønsker og behov, forteller Golfetto.

To båter – flere muligheter

Det betyr at det forsatt vil være mulig å tøffe rolig gjennom skjærgården på Sørlandet, spise lunsj mellom dykkene og ta livet med ro – men man kan også kjøre raskt og målrettet ut for å dykke på bestemte vrak.Med 3 x 250 HK går dykketuren kjapt unna. One Ocean Dive Resort øker rekkevidden betydelig, og kan blant annet nå ut til flere vrak.


Et eldorado for vrakdykkere

Området mellom Mandal og Lillesand er et av de mest spennende langs norskekysten, dersom man er interessert i vrak og historie. Her har det vært utallige forlis gjennom tidene, både i tidligere tider og under krigen.

Blant de mest populære vrakene er NK-02 Dragoner, V-1605 Mosel, M/S Seattle, D/S Oliva, D/S Havbris, minesveiperen M-426, M-1104 Jan Hubert og byvrakene i Kristiansand – for å nevne noen.Vraket av NK-02 Dragoner ved Songvår blir adskillig enklere å nå med One Ocean Dive Resorts nye RIB. Turen fra senteret i Søgne vil ikke ta mer enn en halvtimes tid.


Rebreathervennlig dykkesenter

One Ocean Dive Resort har det siste året blitt rebreathervennlig, og Carlo Golfetto har selv tatt kurs og begynt å dykke med en JJ-CCR.

I kombinasjon med en stor og rask RIB gir dette besøkende dykkere en unik mulighet til å besøke en rekke av våre flotteste vrak.

– Nå kan vi dykke på KNM Kjell (NK-02 Dragoner, red. anm.) og være tilbake før lunsj! Vi har også bedre muligheter til å gå lengre turer selv om været ikke er perfekt, avslutter Golfetto.
One Ocean Dive Resort tilbyr vrakdykking fra Mandal til Lillesand, og med to båter kan turene tilpasses gjestenes ønsker og behov.


Les mer om One Ocean Dive Resort og deres tilbud på www.oneocean.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS