Satte verdensrekord på 100-årsdagen

Friskusen Bill Lambert fra Illinois ble verdens eldste dykker da han dykket i innsjøen Pearl Lake på sin egen 100-årsdag forrige helg. Nå venter han på at rekorden skal godkjennes.

Satte verdensrekord på 100-årsdagen
Foto: Privat

REKORDDYKK

VIDEOSatte verdensrekord på 100-årsdagen

Friskusen Bill Lambert fra Illinois ble verdens eldste dykker da han dykket i innsjøen Pearl Lake på sin egen 100-årsdag forrige helg. Nå venter han på at rekorden skal godkjennes.

  13. september 2020
Rekorddykket varte i 27 minutter, og Lambert dykket sammen med ansatte fra dykkesenteret Loves Park Scuba. Innsjøen er 26 meter dyp og har en gjennomsnittlig dybde på 11 meter.

Lambert startet å dykke i 2018, og har allerede gjort over 100 dykk i basseng og 12 Open Water-dykk, blant annet på Cozumel. Han var verdens eldste dykker allerede første gang han var i vannet som 98-åring, men dette har ikke vært offisielt godkjent som rekord.

Se video fra rekorddykket:

Venter på godkjenning

Inntil rekorden har blitt offisielt godkjent av Guinness World of Records er det briten Ray Woolley som står oppført som verdens eldste dykker. Han var 96 år og 3 dager gammel da han dykket på vraket av Zenobia på Kypros i fjor.

Bill Lambert er nesten nøyaktig tre år eldre enn Ray Woolley, og vil fortsette å sette nye rekorder så lenge han dykker – for han har ikke tenkt å gi seg. Ifølge dykkesenteret Loves Park Scuba er han i gang med Advanced-kurset, og ser frem til å sette nye rekorder.
Les også disse sakene:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • Kampanje: Suunto EON Core med sender

  En skikkelig computer er et must for alle dykkere, og nå er det store penger å spare på SafeNors høstkampanje på en av de mest populære dykkecomputerne på markedet.

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og D/S Begonia

  Et nydelig vinterdykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm kan bli virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket. Perfekt for dykkeklubber!
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS