Oslofjorden Dykkesenter holder åpent

Flere dykkesentre i Oslo og omegn måtte stenge lørdag etter at de nye koronatiltakene ble innført. Søndag fulgte flere kommuner etter – men her kan dykkesentrene holde åpent.

Oslofjorden Dykkesenter holder åpent
Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

BRANSJENYTTOslofjorden Dykkesenter holder åpent

Flere dykkesentre i Oslo og omegn måtte stenge lørdag etter at de nye koronatiltakene ble innført. Søndag fulgte flere kommuner etter – men her kan dykkesentrene holde åpent.

  26. januar 2021
Oslofjorden Dykkesenter på Vollen Marina i Asker fulgte nøye med på utviklingen i koronasituasjonen i helgen. Søndag klokken 21 kom beskjeden fra myndighetene – det ble innført tiltak på nivå 4.

Dette er det nest høyeste nivået, og ikke fullt så strengt som tiltakene som ble innført i Oslo og ni andre kommuner dagen i forveien. Det var umiddelbart klart at butikken kunne holde åpent som vanlig.

LES OGSÅ
Ja til dykkebutikker, nei til klubber


Butikksjef Monica Taanevig fikk det travelt på mandag morgen med å sjekke de nye forskriftene og undersøke med kommunen nøyaktig hva de nye tiltakene innebar for dykkesenteret.

– Asker har hatt så strenge restriksjoner siden november at det ikke gjøres noen store endringer. Vi kan ha butikken åpen som vanlig og aktivitetene for barn og unge går som planlagt, sier hun til Dykking.

Teorien kan tas på nett

Taanevig forteller at kurs der teorien tas på nett ikke er noe problem. Sjødykkene kan gjennomføres, mens bassengdykk og klasseromsundervisning for voksne utsettes på grunn av koronatiltakene.

PADI tilbyr eLearning på en rekke kurs, og elevene kan dermed går gjennom teorien i ro og mak hjemme, uten å bekymre seg om smittevernregler og koronavirus.– Vi ber kunder som bor i kommuner med strengere restriksjoner og som er forhindret fra å delta på dykk om å ta kontakt, så utsetter vi det bare. Vi beklager ulempene, men det blir kurs etterhvert, sier hun.

Butikken på Vollen Marina har også regler for å hindre spredning av smitte. Det er bare tillatt med maks fire kunder på samme tid, og alle bes om å husk munnbind, sprite hendene og holde god avstand.

LES OGSÅ
www.ofds.no

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS