Flere dykkesentre må stenge dørene

De strenge tiltakene som innføres i Oslo-området på grunn av utbruddet av det muterte koronaviruset får konsekvenser for flere dykkesentre.

Flere dykkesentre må stenge dørene
Foto: NIAID/Flickr.com (CC BY 2.0)

KORONAVIRUSFlere dykkesentre må stenge dørene

De strenge tiltakene som innføres i Oslo-området på grunn av utbruddet av det muterte koronaviruset får konsekvenser for flere dykkesentre.

  23. januar 2021
Helse- og omsorgsminister Bent Høie la i morges frem de nye smitteverntiltakene som innføres i 10 kommuner i Oslo-området i kjølvannet av utbruddet av det muterte koronaviruset i Follo fredag.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, og vi må gjøre det vi kan for å stoppe utbruddet, sa Høie da han la frem tiltakene på en digital pressekonferanse.

Prodykk

Prodykk på Svestad er blant dem som rammes av de nye tiltakene.


Alle kjøpesentre, butikker og utsalgssteder stenges, med unntak av apotek, matbutikker og bensinstasjoner. Tiltakene gjelder fra klokken 12:00 i dag og ut neste uke, altså til og med søndag 31. januar 2021.

De berørte kommunene er Oslo, Nesodden, Frogn, Nordre Follo, Ås, Indre Østfold, Moss, Vestby, Våler og Enebakk.

Disse dykkesentrene rammes:Ved siden av påbudet om at butikker skal stenge pålegges virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs å holde stengt. Det er derfor ikke mulig å gjennomføre dykkekurs.

– De nye koronatiltakene fører til at vi stenger fra klokken 12:00 i dag og holder stengt til og med 31. januar, opplyser Prodykk på Facebook.

Oslofjorden Dykkersenter holder til på Vollen Marina i Asker kommune, som ikke er omfattet av de nye tiltakene. De bekrefter at de holder åpent som normalt.

LES OGSÅ
Siste nytt om dykking og koronaviruset


Den svært smittsomme mutasjonen av koronaviruset oppsto i Storbritannia, der smittetallene har vært høye den siste tiden.

Det muterte viruset har spredd seg til flere land i Europa, og nye opplysninger tyder på at mutasjonen også kan være mer dødelig.

Til nå er det registrert 55 tilfeller av den britiske varianten i Norge, ifølge VG. Dette kan imidlertid stige raskt dersom situasjonen ikke kommer under kontroll.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS