Perlesnormanet: Måtte avlive fisk
Onsdag 22. november 2023
Det er svært mye perlesnormanet langs kysten for tiden. Havforskingsinstituttet måtte avlive fisk i anlegget sitt i Austevoll etter møte med den potente kolonimaneten.
 
– I løpet av natt til mandag har perlesnormaneter kommet inn mot anlegget, og vi så at fisk var blitt skadet etter nærkontakt med maneten, sier forskingsleder Lars Helge Stien til hi.no.
 
Perlesnormaneten kan bli opptil 30 meter lang og har svært kraftig neslegift. Den skaper spesielt problemer i oppdrettsanlegg, fordi maneten deles opp når den kommer i kontakt med merdene.
 

Perlesnormanet
 
Foto: Erling Svensen, Ocean Photo (CC BY 4.0)
 
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Perfekt gave: Gi bort et dykkekurs!

    Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver hos ProDykk Oslo til en du er glad i – teorien kan man ta hjemme på sofaen.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS