Pinlig å være norsk forsker
Mandag 4. desember 2023
Norge vurderer å åpne for mineralutvinning på havbunnen. Lise Øvreås, leder av Det Norske Videnskaps-Akademi, synes det tar seg dårlig ut.
 
Regjeringen vil åpne for leting og mulig mineralutvinning på en stor del av den norske havbunnen. I starten av januar skal Stortinget avgjøre om Norge faktisk skal si ja til dette.
 
– Vi går mot strømmen, vi gjør stikk i strid med alle andre. Jeg synes det er pinlig å være norsk forsker i internasjonale fora for tiden, sier Lise Øvreås til Forskning.no.
 

Havbunnsmineraler
 
En sulfidprøve fra Mohnsryggen i Norskehavet. Foto: Øystein Leiknes Nag, Oljedirektoratet
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Spennede utdanning: Bli minedykker!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS