Undersøker Norges dypeste fjorder
Fredag 8. desember 2023
Forskere fra Havforskningsinstituttet undersøker hvilke sårbare naturtyper og arter som finnes på bunnen av Sognefjorden og Tysfjorden.
 
– Jeg blir helt fascinert, det er tusenvis av slangestjerner. Se hvor mange som sitter med armene opp for å fange mat, sier havforsker Tina Kutti og peker på skjermen, der en undervannsvideo fra Sognefjorden vises.
 
Forskerne bruker ROV for å kartlegge artsmangfoldet, og ytterst i Sognefjorden har de blant annet funnet den rødlistede arten sjøtre. Les mer på hi.no.
 

Sjøtre
 
Sjøtre, Paragorgia arborea. Foto: Mareano/Havforskningsinstituttet (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Perfekt gave: Gi bort et dykkekurs!

    Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver hos ProDykk Oslo til en du er glad i – teorien kan man ta hjemme på sofaen.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS