Undersøker Norges dypeste fjorder
Torsdag 28. mars 2024
Forskere fra Havforskningsinstituttet undersøker hvilke sårbare naturtyper og arter som finnes på bunnen av Sognefjorden og Tysfjorden.
 
– Jeg blir helt fascinert, det er tusenvis av slangestjerner. Se hvor mange som sitter med armene opp for å fange mat, sier havforsker Tina Kutti og peker på skjermen, der en undervannsvideo fra Sognefjorden vises.
 
Forskerne bruker ROV for å kartlegge artsmangfoldet, og ytterst i Sognefjorden har de blant annet funnet den rødlistede arten sjøtre. Les mer på hi.no.
 

Sjøtre
 
Sjøtre, Paragorgia arborea. Foto: Mareano/Havforskningsinstituttet (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS