Store genetiske endringer hos laks
Tirsdag 16. januar 2024
Rømt oppdrettslaks har i stor grad krysset seg inn i mange ville laksebestander. Det kan få store konsekvenser for laksebestanden, viser en ny rapport.
 
Norsk institutt for naturforskning (NINA) og Havforskningsinstituttet har vurdert 250 laksebestander som til sammen utgjør 95% av villaksen i Norge. Det ble funnet sore genetiske endringer i 31% av bestandene, skriver Forskning.no.
 
– Konsekvensene for villaksen er at krysning med oppdrettslaks gjør dem dårligere tilpasset naturen. Avkom av oppdrettslaks overlever stort sett dårligere, sier Kjetil Hindar, seniorforsker i NINA.
 

Laks
 
Foto: Erlend Astad Lorentzen, Havforskningsinstituttet (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS