15 blekkspruter fikk norsk navn
Torsdag 8. februar 2024
Forskerne har gått gjennom alle blekksprut­artene som finnes i norske farvann, og har gitt 15 av dem offisielle norske navn.
 
– Blekksprut har lenge vært en noe tilsidesatt artsgruppe, med lite fokus på diversitet, utbredelse og tallrikhet, sier Rupert Wienerroither ved Havforskningsinstituttet.
 
Nå har de fått litt oppmerksomhet, og dykkere kan dermed begynne å kikke etter krokarakkar, halifronblekksprut og stuttblekksprut. Les mer og se alle navnene på lenken nedenfor.
 

Disse har fått norsk navn


 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Spennede utdanning: Bli minedykker!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS