Enklere start på utenlandsreisen
Folkehelseinstituttet har lansert en ny tjeneste som gir en rask og god oversikt over smittevernråd og vaksiner du trenger for utenlandsreiser.
Enklere start på utenlandsreisen
Foto: Pxhere.com (public domain)
REISE

Enklere start på utenlandsreisen
Folkehelseinstituttet har lansert en ny tjeneste som gir en rask og god oversikt over smittevernråd og vaksiner du trenger for utenlandsreiser.
  29. februar 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Vi har oppdatert reisesidene våre. Det som er nytt, er at vi har samlet alle rådene i én tjeneste, og at hvert land har fått sin egen såkalte «landside», forklarer avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg.

I tjenesten kan du søke opp ønsket reisemål, og finne de aktuelle rådene for landet du skal reise til på ett sted.

Travelers Medical Guide fra DAN


– Fra nå av blir det mindre navigering for brukerne for å få oversikt over hva de bør tenke på før de pakker kofferten, sier Berg.

Han forteller at både helsepersonell og privatpersoner har ønsket seg tjenesten, som nå er tilgjengelig på fhi.no/smittevernrad.

LES OGSÅ
Styr unna denne tabben


FHI opplyser at anbefalinger og råd på nettsiden ikke kan erstatte konsultasjon med helsepersonell. Tjenesten er tilgjengelig på både norsk og engelsk.

For å få best mulig virkning av vaksiner bør man starte med vaksinasjon i god tid før avreise. Du kan sjekke hvilke vaksiner du har tatt på helsenorge.no/vaksiner.

Appen for deg som skal utenlands


Landsidene gir en rask oversikt over generelle smittevernråd og råd om vaksiner, malaria, polio og krav til sertifikater som gjelder for landet du skal reise til.

De som trenger mer dybdeinformasjon, slik som de som foreskriver og setter vaksiner, får en vei videre til dette innholdet via lenker i tjenesten.



– Tjenesten har som mål å gi en god oversikt over smittevernråd og vaksiner ved reise. De som skal reise må fortsatt bestille en time hos for eksempel fastlegen eller vaksinasjonskontoret i kommunen, sier Berg.

– Der gjør de spesifikke vurderinger som er tilpasset reisemålet, aktivitet og den enkeltes helse. Men tjenesten vi nå lanserer vil forhåpentligvis være et fint sted å begynne for å orientere seg, avslutter han.






ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Introkurs i uv-jakt i morgen

    Vil du komme i gang med undervannsjakt eller sanking av skjell, krabber og annen sjømat? Bli med på et gratis webinar hvor Martin Helseth og Frivannsliv forteller deg mer!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dykkereise: Passport to Paradise

    Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS