Har drept millioner av fisk
Torsdag 13. juni 2024
I høst- og vintermånedene i fjor kom store mengder perlesnormanet drivende langs Norskekysten. Konsekvensene var enorme, med millioner av drepte og skadde fisk.
 
– Hele poenget med forsking er å undersøke ting vi ikke vet, men perlesnormanet-situasjonen er unik. Det er uvanlig hvor lite vi vet om noe som har hatt så stor innvirkning, sier havforsker Tina Oldham til hi.no.
 
Prosjektet JellySafe har fått 35 millioner til å forske på fenomenet, slik at forskerne kan finne ut hvordan man kan hindre at dette skjer igjen.
 

Perlesnormanet
 
Foto: Filippo Fratini (CC BY-SA 4.0)
 

LES OGSÅ
Meld fra om perlesnormanet
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    Bryggelys fra Wee Marine AS bidrar til å øke sikkerheten i havneanlegg. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

    Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS