Jeg var der da Oslofjorden døde
Onsdag 19. juni 2024
– Det er ikke nitrogen som dreper. Det er ikke giftig mudder, mangel på renseanlegg eller alt det andre. Det som dreper er likegyldighet, skriver Bård Fiksdal på Nettavisen.no.
 
I tusener av år var Oslofjorden et matkammer og naturparadis. I løpet av en generasjon har fisk, blåskjell og annet liv forsvunnet.
 
Fiksdal tar for seg alt som har gått galt opp gjennom årene – manglende rensing, giftig mudder, sprenging av skjær og grunner, kloakk fra fritidsbåter og mye mer.
 
– Jeg var der da alt dette skjedde, og jeg gjorde ingen ting for å stoppe katastrofen, skriver han. Denne bør leses, og ikke minst deles!
 

Badeliv
 
Indre Oslofjord har vært forurenset og hatt store miljøproblemer i lang tid. Illustrasjonsfoto: Herrmann Christian Neupert / Norsk Folkemuseum (public domain)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Elleville rabatter hos Dykkebazaar

    I over 40 år har Aggressor Adventures laget spennende dykkereiser over hele verden. Nå tilbyr Dykkebazaar store rabatter og gratis plasser på hele 51 unike reiseruter i 16 land.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dykkereise: Dusinet fullt i Rødehavet

    Dykkebazaar og Aggressor Fleet byr på en fantastisk liveaboard hvor man får dykke alle beste vrakene i Rødehavet – og de har gode betingelser for dykkeklubber og grupper.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS