Bli med på «Jakten på mikroplasten»

I dag starter den landsdekkende forskningskampanjen «Jakten på mikroplasten» hvor elever over hele landet er invitert til å hjelpe forskere med å skaffe data om mikroplast.

Foto: Forskningskampanjen

FORSKNING

MILJØBli med på «Jakten på mikroplasten»

I dag starter den landsdekkende forskningskampanjen «Jakten på mikroplasten» hvor elever over hele landet er invitert til å hjelpe forskere med å skaffe data om mikroplast.

  16. september 2019
Nå kan elever i hele landet bidra til et helt unikt forskningsprosjekt. «Jakten på mikroplasten» er tema for Forskningskampanjen 2019, som arrangeres av Forskningsrådet, Miljølære ved UiB og forskningsinstituttet NORCE.

Årets forskningskampanje støttes også av Bergen kommune og Regionalt Forskningsfond Vestlandet gjennom prosjektet Urban mikroplast.

Trenger informasjon om mikroplast

Plastavfall er lett å se, mens mikroplast er noe vi ikke kan se uten lupe. Hvor mye finnes egentlig rundt oss der vi bor? Hva er kildene? Det trengs det mer kunnskap om, og nå kan elevene hjelpe forskerne med å undersøke skole- og nærområder for plast, se etter den "usynlige" mikroplasten og registrere funnene.

Dette vil gi både elever og forskere verdifull kunnskap om mikroplast i miljøet vi lever i, og gi grunnlag for refleksjon rundt hvordan vi alle bidrar til at den skjulte forurenseren finnes.

Forskningskampanjen starter 16. september og varer frem til 16. oktober

Hjelp plastforsker Marte Haave og meld skolen eller klassen på "Jakten på mikroplasten" i dag! Påmelding: www.miljolare.no/mikroplast.Hva er Forskningskampanjen?

Forskningskampanjen er et landsomfattende folkeforskningsprosjekt, der elever fra 6 til 19 år hjelper til med et forskningsprosjekt. Når tusenvis av elever bidrar med å samle inn og registrere data, er det mulig å gjøre store undersøkelser som ellers ville vært vanskelig å få til.

Forskerne analyserer datamaterialet elevene samler inn og skriver en forskningsrapport til slutt. Høsten 2018 var over 10 000 elever med på å forske på skolematen, og så langt i år har over 20 000 elever meldt seg på.Kilde: Norges forskningsråd
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS