International Coastal Cleanup Day 2019

Tusenvis av frivillige over hele verden ryddet strender, innsjøer og elver for søppel på den internasjonale strandryddedagen på lørdag. Norge glimret imidlertid med sitt fravær på kartet.

International Coastal Cleanup Day 2019
Foto: Ocean Concervancy

NYHETER

MILJØInternational Coastal Cleanup Day 2019

Tusenvis av frivillige over hele verden ryddet strender, innsjøer og elver for søppel på den internasjonale strandryddedagen på lørdag. Norge glimret imidlertid med sitt fravær på kartet.

  21. september 2019
Vi er i grunnen ganske flinke til å rydde plast og annet søppel fra strendene og havbunnen langs norskekysten – synes vi selv i hvert fall. På lørdag så det ikke helt slik ut.

Det skal ikke glemmes at dykkeklubbene har gjort en kjempeinnsats for å fjerne spøkelsesteiner de siste årene, og mange dykkesentre arrangerer jevnlige oppryddingsdykk.

Derfor synes vi det var rart at det ikke var registrert en eneste ryddeaksjon i Norge på den internasjonale nettsiden til Ocean Concervancy, organisasjonen som står bak International Coastal Cleanup Day – se interaktivt kart her.Massevis av ryddeaksjoner over hele verden – men det var ikke registrert noen i Norge. Hva skjedde?


Kanskje dykkeklubbene og -sentrene har ryddet i all hemmelighet? Om man ser på Hold Norge Rents ryddekart har det vært stor aktivitet under kampanjen Hold høsten ren – men vi har ikke funnet noe som tyder på at dykkerne var i aksjon.

Les mer om Hold Norge Rents aksjoner på deres Facebook-side.

Bli med på den internasjonale strandryddedagen i 2020!

Den internasjonale strandryddedagen har vært arrangert i over 30 år, og burde være godt kjent i dykkebransjen. Er det kanskje ikke kommet nok informasjon? Vi skal ta på oss vår del av ansvaret, og vil komme sterkere tilbake neste år.

Denne dagen er jo en flott mulighet til å gjennomføre ryddeaksjoner både over og under vann – og det hadde ikke skadet om Norge var litt bedre representert på kartet.

Les mer om International Coastal Cleanup Day og sett kryss i kalenderen for neste år allerede nå! Du finner alt du trenger å vite på www.oceanconservancy.orgANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS