Norges største oppryddingsaksjon under vann

Neste helg er det igjen klart for Project Aware Smedasund, den største ryddeaksjonen under vann i Norge. Slettaa Dykkerklubb har hentet opp over 70 tonn søppel i Haugesund de siste årene.

Norges største oppryddingsaksjon under vann

KLUBBNYTT

ARRANGEMENT

MILJØNorges største oppryddingsaksjon under vann

Neste helg er det igjen klart for Project Aware Smedasund, den største ryddeaksjonen under vann i Norge. Slettaa Dykkerklubb har hentet opp over 70 tonn søppel i Haugesund de siste årene.

  13. oktober 2019
Med hjelp fra gode samarbeidspartnere klubben fjernet til sammen over 70 tonn marint avfall i Smedasundet og andre steder i Haugesundsområdet siden de startet Project Aware Smedasund for sju år siden.

Lørdag 19. oktober er det klart for en ny ryddeaksjon

Slettaa Dykkerklubb håper det møter opp mange dykkere på hovedkaia i Haugesund sentrum. I fjor var over 80 dykkere i vannet, og det trengs også frivillige på land. Alle hjelpende hender velkommen!Det er mye rart som har blitt hentet opp fra havbunnen i Smedasundet de siste årene – her en gammel «slepebrøler». Foto: Slettaa Dykkerklubb


Arrangementet starter klokken 09:45 med registrering og informasjonsmøte. Alle får servert lunsj, og det blir trukket ut premier verdt 45 000 kroner blant de som har deltatt.

– Hovedpremien er en Bruvik klokke verdt 15 000 kroner. Vi har også en Simrad scanner og mye annet fint, sier klubbleder Åge Wee til Dykking.

Les mer, meld din interesse og følg arrangementet på Facebook!

Slettaa Dykkerklubb har nylig passert 330 medlemmer, og er dermed en av de største dykkeklubbene i landet.

De har blitt en samlende kraft i Haugaland-området, og med høy aktivitet, jevnlige klubbdykk og spennende arrangementer er det ikke rart at dykkerne i området flokker til klubben.Fra venstre de to styremedlemmene Thomas Bergh og Thorbjørn Brekke, klubbleder Åge Wee og dagens dykkeleder, nestleder i klubben Lars Einar Hollund. Foto: Tor André Johannessen


Snart står også et nytt klubbhus klart, med flotte fasiliteter for medlemmene. Du finner mer informasjon om Slettaa Dykkerklubb på Facebook og på klubbens hjemmesider, www.slettaadk.no.

Kartlegging av marint avfall

I går lørdag 12. oktober var dykkere fra Slettaa Dykkerklubb i aktivitet med kartlegging av søppelforholdene på havbunnen i Smedasundet før ryddedugnaden neste lørdag.

To kubikkmeter av avfallet som hentes opp skal sendes til firmaet Mepex Consulting i Asker for detaljert analyse.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS