Her blir det fiskeforbud fra nyttår

Fra 1. januar til 30. april er det forbud mot alt fiske i 14 definerte områder på Skagerrakkysten. Forbudet gjelder ikke for undervannsjakt – men husk på at torsken er fredet.


UNDERVANNSJAKT

FISKERIHer blir det fiskeforbud fra nyttår

Fra 1. januar til 30. april er det forbud mot alt fiske i 14 definerte områder på Skagerrakkysten. Forbudet gjelder ikke for undervannsjakt – men husk på at torsken er fredet.

  29. desember 2019
Det er forbud mot alt fiske i gyteperioden for torsk innenfor 14 definerte gyteområder fra Lindesnes langs Skagerrakkysten, i Oslofjorden og til svenskegrensen.

Forbudet gjelder gjelder for både fritidsfiskere, turister og yrkesfiskere, men undervannsjakt vil være tillatt siden dette er helt selektivt. Det er altså mulig å drive litt matauke så lenge man lar torsken være i fred.

Kart over områdene

Kartet viser hvilke områder som er stengt for torskefiske hele året (lilla) og hvilke områder som er stengt for alt fiske fra januar til april (rosa).Torsken er fredet hele året

Fra tidligere er torsken vernet i Oslofjorden innenfor grunnlinja fra og med Telemark til og med svenskegrensen. Forbudet gjelder hele året. Det er også forbudt å fiske med bunngarn hele året i det samme området.

Forbudet gjelder ikke laks, sjøørret og annen anadrom fisk, men det er generelt forbud mot jakt med harpun på disse artene (med unntak av regnbueørret, som ikke hører hjemme i norsk natur).

Fiskeridirektoratet regner med nedgangen i bestandene av kysttorsk skyldes fritidsfiske, endringer i miljø, klimapåvirkning fra land og beiting på fisk fra kystsel. Fellingskvoten på sel er derfor økt med 20 prosent.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS