Sjøtrollet Dykkerklubb fyller 30 år

I dag feirer en av Norges største og eldste uavhengige dykkeklubber 30 års jubileum, og markerer begivenheten med en ny og oppdatert klubblogo. Vi gratulerer!

Sjøtrollet Dykkerklubb fyller 30 år

KLUBBNYTT

JUBILEUMSjøtrollet Dykkerklubb fyller 30 år

I dag feirer en av Norges største og eldste uavhengige dykkeklubber 30 års jubileum, og markerer begivenheten med en ny og oppdatert klubblogo. Vi gratulerer!

  24. mai 2020
– Selv om klubben fortsatt heter Sjøtrollet har vi tatt bort trollet og skal i stedet bruke båten som logo, forteller Svein Myhre.

Han har designet den nye logoen – øverst til høyre ser du også den gamle.

Han er også den eneste som fortsatt er aktiv av de som var med da klubben ble startet den 24. mai 1990, og har hatt mange flotte dykkeopplevlser og turer med klubbens båt som ligger på Fagerstrand.

Sjøtrollet Dykkerklubb

Stiftet 24. mai 1990

– Det var ikke jeg som fant på å starte Sjøtrollet. Det var instruktører i Norges Dykkerhøyskole, Ketil Mørk, Tore Ring og Einar Schøyen med samboer. Dessverre er de ikke aktive lenger, forteller Myhre.

Han har sendt oss et par gamle bilder fra to klubbturer i 1993 og 1996, som vi gjerne deler med våre lesere. Dykkerutstyret var litt mer fargerikt for 25 år siden!Randi Hoel og Tore Vidar Knutsmoen har vært med i Sjøtrollet Dykkerklubb siden midten av 90-tallet.


Livskraftig jubilant

Sjøtrollet er med rundt 50 medlemmer en av de største uavhengige dykkeklubbene i Norge, og arrangerer jevnlige turer i Oslofjorden med Drøbak/Fagerstrand som utgangspunkt.

Klubben er åpen for alle dykkere med dykkersertifikat, uansett organisasjon. Hvis du ønsker deg et dykketilbud i Oslofjorden er det bare å ta kontakt – de ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen.

Sjøtrollet Dykkerklubb

Sjøtrollet DykkerklubbDen ombygde livbåten har vært med siden klubben så dagens lys. Tore Vidar Knutsmoen, Kjell Adel Lundstrøm og Knut Rudi er jevnlig med på klubbdykkene. Foto: Svein Myhre, video: Arnt Johnsen/YouTube


Alltid plass til flere

– Så artig med gamle bilder! Det bringer frem mange minner om fine dykk og gode dykkevenner, sier leder i klubben Erlend Bergh Andersen til Dykking.

Sjøtrollet Dykkerklubb er aktive både på Facebook og egne hjemmesider, og du finner dem naturligvis også i Dykkings klubbregister. Her finner du oversikt over alle dykkeklubbene i Norge – også de uavhengige.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS