Dykmässan står i fare for å bli avlyst

Folkhälsomyndigheten i Sverige har bedt regjeringen om å innføre et forbud mot arrangementer med mer enn 500 deltakere. Dykmässan i Gøteborg satser likevel på å gjennomføre, selv om flere utstillere har trukket seg.


MESSE

KORONAVIRUS



Dykmässan står i fare for å bli avlyst

Folkhälsomyndigheten i Sverige har bedt regjeringen om å innføre et forbud mot arrangementer med mer enn 500 deltakere. Dykmässan i Gøteborg satser likevel på å gjennomføre, selv om flere utstillere har trukket seg.

  11. mars 2020
OPPDATERING: På grunn av koronaviruset blir Dykmässan flyttet til 22.–23. august 2020. Utstillerne beholder standen og messen arrangeres på samme sted, i Eriksbergshallen i Gøteborg.

Dykking har fulgt svenske medier tett i løpet av dagen i forbindelse med koronasmitten. I ettermiddag ba Folkhälsomyndigheten regjeringen om å innføre et forbud mot allmenne sammenkomster med mer enn 500 personer. Dette vil gjelde idrettsarrangementer, konserter, messer og konferanser, ifølge Expressen.

– Etter diskusjoner med Folkhälsoinstitutet og ledelsen for Eriksbergshallen har vi besluttet å gjennomføre Dykmässan, skrev arrangør Tommy Jarnbrink i en e-post til utstillerne i 17-tiden.

Vil begrense antall besøkende til 500 om gangen

– Vi får leie inn folk som står i døren og holder oversikt over antallet. Dørene må stenges når det er 500 mennesker inne, og andre får slippe inn etter hvert som folk forlater hallen, sier Jarnbink til Dykking.

Det er uklart for Dykking om dette er nok til å omgå forbudet. Svenska Mässan, som også holder til i Gøteborg, avlyste underholdningsmessen som åpnet i dag med umiddelbar virkning.

Jarnbrink sier til Dykking at det vil komme mer informasjon på www.dykmassan.se i kveld eller i morgen tidlig.



One Ocean Dive Resort er en av flere utstillere som velger å holde seg hjemme.


Flere utstillere har trukket seg

Både Gulen Dykkesenter og One Ocean Dive Resort skulle stå på messen, men begge har kansellert. Det samme gjelder Dive Team i Lysekil. Flere andre aktører Dykking har vært i kontakt med vurderer også sin deltagelse.

– Vi kan ikke risikere å bli eksponert for smitte, både av hensyn til lokalsamfunnet, gjestene som kommer de neste ukene og oss selv, sier Ørjan Sandnes på Gulen Dykkesenter.

De har de siste dagene sendt ut e-post til sine gjester med informasjon om smitteverntiltakene, og oppfordrer alle som har symptomer eller har vært i kontakt med smitte til å holde seg hjemme.

Unødvendig å ta noen risiko

Også Carlo Golfetto på One Ocean Dive Resort har bestemt seg for å bli hjemme, av samme årsaker som sine bransjekolleger på Gulen. Han kan ikke risikere å bli eksponert for smitte.

– Det er en unødvendig risiko å stå på stand i Gøteborg nå. Besøksantallet blir nok uansett veldig lavt etter anbefalingen fra svenske helsemyndigheter. Hensynet til helse og sikkerhet må alltid gå foran, sier han.

Messen burde flyttes

Flere av utstillerne har luftet sine meninger om messen i en e-post Dykking har fått tilgang til, etter at Dive Team i Lysekil sendte ut melding bransjen om at de ikke stiller i Gøteborg.

Mange tar til orde for at alle midler bør fryses og messen flyttes til et annet, senere tidspunkt. Dette vil kanskje være det eneste som kan redde situajsonen, skriver en.

Vi følger saken og vi vil komme med en oppdateringer så snart vi vet mer.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann neste uke!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Nudibranch Safari på Gulen neste uke

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Den tolvte utgaven av workshopen arrangeres 23.–28. april.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS