Beslagla over 100 ulovlige krepseteiner

En fritidsfisker på Vestlandet er nå mistenkt for ulovlig fiske, i tillegg til å ha stjålet andres redskap, etter at Kystvakten og politiet gikk til aksjon nylig.

Over 100 teiner ble beslaglagt i aksjonen nylig. Foto: Kystvakten

MILJØ

   

FISKERIBeslagla over 100 ulovlige krepseteiner

En fritidsfisker på Vestlandet er nå mistenkt for ulovlig fiske, i tillegg til å ha stjålet andres redskap, etter at Kystvakten og politiet gikk til aksjon nylig.

  2. april 2020
På oppdrag fra Fiskeridirektoratet gjennomførte Kystvakten og politiet en aksjon mot en fritidsfisker i region Vest der over 100 krepseteiner ble beslaglagt. Teinene viste seg å tilhøre en yrkesfisker som hadde anmeldt tyveriet i 2019.

– Selv om kontrollaktiviteten er endret på grunn av koronapandemien kan vi likevel være på havet og kontrollere at både yrkesfisket og fritidsfisket pågår på korrekt vis. Vi kan også gjennomføre aksjoner for å avsløre ulovligheter, sier inspektør Rudi Iden i Fiskeridirektoratet region Vest.

Ulovlig fiske

Fritidsfiskeren er nå både mistenkt for å ha stjålet andres redskap, i tillegg til ulovlig fiske etter sjøkreps. Saken vier at kontrollorganene er i stand til å avdekke ulovligheter også i tider hvor mye av landet er satt på vent.

– Når vi får inn gode tips er det ikke langt til handling, selv om kontrollaktiviteten er endret. Denne saken viser i tillegg at det tverretatlige samarbeidet fungerer selv med de utfordringene vi har nå, sier Iden.

Saken ble først anmeldt av yrkesfiskeren og siden henlagt uten kjent gjerningsperson. Ny informasjon førte til at politiet åpnet saken igjen, og i kontrollaksjonen nylig ble altså over 100 krepseteiner beslaglagt.

Kilde: Fiskeridirektoratet
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS