Breaking Surface kommer på kino i Norge

Den svenske dykkethrilleren Breaking Surface med Moa Gammel Ginsburg og Madeleine Martin i hovedrollene får premiere på norske kinoer i hele landet over sommeren.

Foto: Joachim Hedén/Trust Nordisk

FILM

   

UNDERHOLDNINGBreaking Surface kommer på kino i Norge

Den svenske dykkethrilleren Breaking Surface med Moa Gammel Ginsburg og Madeleine Martin i hovedrollene får premiere på norske kinoer i hele landet over sommeren.

  15. april 2020
Spillefilmen er regissert av Joachim Hedén, og hadde kinopremiere i Sverige 14. februar i år. Filmen handler om de svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida som er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten.

Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve.

Norsk premiere fredag 4. september 2020Video: Way Feature Films AB/Trust Nordisk


Norsk både foran og bak kamera

Flere av scenene i Breaking Surface er filmet i Norge, og undervannsfotograf Frank Bang bistod teknisk på noen av opptakene i Lofoten og i Narvik. To lokale dykkere var også statister under filmingen i Narvik havn.

Filmen har fått god mottakelse og har oppnådd er score på 6,8 av 10 poeng på filmdatabasen IMDb. Ifølge Filmweb.no settes Breaking Surface opp på kino i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandnes, Sandvika, Lillestrøm, Ski og Drammen. Også i nord blir filmen å se på kino.

– Vi kommer etter alt å dømme til å sette opp Breaking Surface på våre seks kinoer i Nord-Norge. Det er ekstra artig siden deler av opptakene er gjort i Narvik, sier markedssjef Ida Balto i Aurora Kino til Dykking.Deler av dykkethrilleren Breaking Surface er spilt inn i Lofoten. Foto: Trust Nordisk


Mulig førpremiere i Lofoten og Narvik

Filmen distribueres i Norge av Fidalgo Film, og innehaver Frank Stavik forteller at de har planer om å vise Breaking Surface på filmfestivalen i Haugesund i august.

– Vi jobber også med å få til førpremierer i Lofoten og i Narvik, men på gurnn av koronasituasjonen står ting litt stille akkurat i øyeblikket, sier Stavik.

Såfremt koronasituasjonen tillater det ser det imidlertid lyst ut for dykkenede kinogjengere, som kan glede seg til permiere over hele landet fradag den 4. september.


ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS