Blir makrelltaco sommerens store slager?

Sjømatrådet vant nylig en gjev reklamepris for norsk sjømat i Japan. Reklamen for makrelltaco var ett av bidragene som falt spesielt godt i smak hos juryen.

GOURMET

   

VIDEOBlir makrelltaco sommerens store slager?

Sjømatrådet vant nylig en gjev reklamepris for norsk sjømat i Japan. Reklamen for makrelltaco var ett av bidragene som falt spesielt godt i smak hos juryen.

  1. mai 2020
Den prestisjetunge prisen for «Outstanding Performance Award» deles ut hvert år under Fuji Sankei Group Advertising Awards i Japan, og i år stod Sjømatrådet på pallen sammen med store navn som Panasonic, Toyota og Coca-Cola.

Årsaken var en reklame for makrelltaco, som viser hvordan man kan bytte ut kjøttdeigen med lekker, norsk lettsaltet makrell. Makrell er en svært populær fiskeart i Japan, og taco er i ferd med å få inpass hos japanerne.

Slik lager du delikatessen:Video: Norges Sjømatråd/YouTube


Makrellkonsumet i japan er stadig økende, og er den fisken flest japanere sier de ønsker å spise mer av. Spisesteder med makrell på menyen dukker opp som paddehatter, og takeaway- og lunsjmakrell i form av sandwicher eller taiwanske «gua boa»-varianter er populært.

Trendy og sunn ferdigmat

– Makrell er slett trendy i Japan, og de setter spesielt stor pris på den norske makrellen fordi den er stor og har et fettinnhold som gjør den ekstra næringsrik, forteller Sjømatrådets fiskeriutsending Gunvar L. Wie.

Til og med 7-Eleven i Japan tilbyr kundene et raskt måltid av ferdigmarinert makrell. Kanskje dette blir sommerens store slager her hjemme? Det eneste problemet er at den er så vanskelig å fange når man dykker... Men det er jo lov å slenge ut en hekle mellom dykkene!


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS