Bli kjent med styret i NGDF
Årsmøtet i Norsk Grottedykkerforbund (NGDF) valgte nylig nytt styre, og her får du sjansen til å bli litt bedre kjent med de forskjellige styremedlemmene.
Bli kjent med styret i NGDF
Ane Mengshoel og Morten Dyrstad. Foto: Jon Ottar Runde
GROTTEDYKKING

Bli kjent med styret i NGDF
Årsmøtet i Norsk Grottedykkerforbund (NGDF) valgte nylig nytt styre, og her får du sjansen til å bli litt bedre kjent med de forskjellige styremedlemmene.
  23. mai 2020
  Av Eirik Kjos, valgkomiteen i Norsk Grottedykkerforbund
Grottedykking er noe av det mest spennende man kan gjøre under vann, og denne formen for dykking blir stadig mer populær.

Norge har mange flotte grotter som samler grottedykkere fra hele Europa.

De som driver med grottedykking har organisert seg i Norsk Grottedykkerforbund (NGDF), som ble stiftet 12. september 2006. Forbundet jobber for sikker og miljøskapende grottedykking.

Styret i Norsk Grottedykkerforbund 2020/21:

Ane Mengshoel, styreleder


Ane er den drivende kraften i styret, og er aktiv på alle fronter både sent og tidlig. Hun er også en svært ivrig grottedykker med lang erfaring, og dykker like gjerne i Plura som i grotter i Russland eller Finland.

Mikkel Stokke, nestleder


Mikkel er avdelingleder på Fue.no/Hansen Protection og har dykking både som yrke og hobby. Han dykker CCR, sidemount og grotter, og er i tillegg er han en ivrig og dyktig undervannsfotograf som i år også sitter i juryen i NM i UV-foto.

Jon Ottar Runde, sikkerhetsleder


Jon Ottar er IT-konsulent med eget selskap, og lang og variert dykkeerfaring. Hans siste eventyr var et sidemount CCR-kurs i Florida, og han har de siste årene pendlet mellom Spania og Norge.

Nina Elise Frogg, styremedlem


Nina Elise er marinbiolog og jobber med lakselus, teknologi og vaksiner. Ninas siste grotteeventyr var i noen gruver på Bømlo og en tur til Florida for å ta Cave 2 før jul. Grotteturen til Spania måtte dessverre utsettes på grunn av korona.

Morten Sætrang Håkonsen, styremedlem


Morten er energimontør i Bane Nor, dykke- og fridykkerinstruktør på Oslofjorden Dykkersenter og dykker gjerne CCR. Han er også en habil undervannsfotograf og er kjent for sitt notorisk godt humør.

Annika Persson, styremedlem


Annika tok gjenvalg for 1 år for å erstatte et styremedlem som ønsket å gå av før tiden. Annika jobber fulltid som GUE-instruktør med hele verden som arena. I tillegg er hun er svært ivrig svømmer og undervannsfotograf.

Robert Staven, styremedlem


Robert tok også gjenvalg for 1 år av samme grunn som Annika. Han er opptatt av utforskning av grotter og å finne nye vannfyllte hull i bakken. Han er også den som har lengst fartstid i styret i NGDF og representerer derfor kontinuitet.

Finn Jarle Mathisen, revisor


Tittelen i styret passer godt, siden Finn Jarle jobber som statsautorisert revisor til daglig. Økonomistyringen er dermed i de beste hender, i hvert fall så lenge han ikke befinner seg under jorda. Når katten er borte...


Se video fra Litjågå i Nordland:Video: Mikkel Stokke/Vimeo


Hvis du vil begynne med grottedykking finner du dykkesentre som holder kurs i Dykkings bransjeregister. Du kan også kontakte Norsk Grottedykkerforbund.Bildene i saken er hentet fra de respektive styremedlemmenes offentlige Facebook-profiler.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS