Se TV-serien om Raet Nasjonalpark her

Den unike naturen i Raet nasjonalpark gir grunnlag for et mangfoldig dyreliv, både over og under vann. I en serie på 8 deler blir du kjent med nasjonalparken, hvor sjøområder utgjør 98% av arealet.

Video: Geir Eliassen/YouTube

DOKUMENTAR

UNDERHOLDNINGSe TV-serien om Raet Nasjonalpark her

Den unike naturen i Raet nasjonalpark gir grunnlag for et mangfoldig dyreliv, både over og under vann. I en serie på 8 deler blir du kjent med nasjonalparken, hvor sjøområder utgjør 98% av arealet.

  18. mai 2020
Serien er produsert av TV Agder, og Geir Eliassen fra Arendal Undervannsklubb har bidratt med flere flotte undervannsscener. I videovinduet over kan du se promofilmen som ble laget til åpningen av nasjonalparken.

I motsetning til andre nasjonalparker har ikke Raet nasjonalpark et geografisk navn, men har fått navn etter et geologisk fenomen, raet – endemorenen fra siste istid.

Nasjonalparken strekker seg under vann fra Lyngør til Grimstad og gir grunnlag for et mangfoldig liv i sjø, på land og i lufta.

Her kan du se hele TV-serien:Bli med Atle Nilsen på ålefiske i Hovekilen og besøk røykeriet hvor han lager den sjeldne delikatessen.Idylliske rullesteinsstrender og vakker natur. Hvorfor ser naturen ut slik den gjør i Raet nasjonalpark?
Flere selskaper tilbyr aktiviteter i Raet, og vi får høre om overnatting på fyrene i nasjonalparken.For å kunne forvalte Raet nasjonalpark på en god måte, må man ha kunnskap.
Programleder Dagrun Anholt treffer entomologen Arne Fjellberg, som forteller om småkryp som lever i vannet. Lær mer om edderkopper som lever i vann, igler og rumpetroll.
Trekkfugler, sommerfugler, flaggermus, sjeldne fisk og en ukjent verden under vann: Bli med på artsjakt!Mange av de beste fiskeplassene finnes i Raet nasjonalpark. Hvordan sikre dem for fremtiden?
Naturen i Raet nasjonalpark trues av klimaforandringer, havforsuring, plastforsøpling og spøkelsesfiske. I denne episoden møter du personer som ønsker å gjøre noe aktivt for å møte utfordringene.


Flotte dykkemuligheter

I Raet nasjonalpark kan du være aktiv og utforske hva som lever på land og i sjøen, året rundt. Området egner seg perfekt for kajakkpadling, vindsurfing, båt- og fotturer – så vel som dykking, snorkling, bading og fisking.

Nasjonalparken byr på mange flotte dykkemuligheter, og i tareskogene er det et mangfold av liv. Her finnes torsk, sei, lyr – og selvsagt skjell, krabber og hummer.

Vil du vil dykke i Raet kan du kontakte Arendal Undervannsklubb.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS