170 millioner kroner til forskningsfartøy

Regjeringen foreslår penger til et nytt forskningsfartøy og vil ruste opp de eksisterende forskningsfartøyene til Havforskningsinstituttet.

170 millioner kroner til forskningsfartøy
Illustrasjon: LMG Marin

FORSKNING170 millioner kroner til forskningsfartøy

Regjeringen foreslår penger til et nytt forskningsfartøy og vil ruste opp de eksisterende forskningsfartøyene til Havforskningsinstituttet.

  5. juni 2020
I tillegg lyses det ut et anbud for leie av et nytt kontrollfartøy for Fiskeridirektoratet. Regjeringen vil legge til rette for grønne jobber og en mer bærekraftig fremtid.

– Jeg håper dette vil bidra til økt aktivitet i verftsnæringen. Samtidig styrker vi kontrollen og forskningen i kystsonen. Dette legger også grunnlag for ny, bærekraftig næringsutvikling langs kysten, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

– Jeg er jublende glad og svært takknemlig for at fiskeriministeren prioriterer dette blant gode formål i krisepakken, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne.

Skal brukes i nord

Som en del av tiltakspakken for å fremme aktivitet i norsk verftsnæring og maritim utstyrsleverandørindustri, foreslås det bruke 110 miilioner på et nytt kystgående forskningsfartøy for Havforskningsinstituttet.

Videre vil regjeringen sette av 60 millioner kroner til oppgradering og vedlikehold av forskningsfartøy og kontrollfartøy.

– Forskningsfartøyene er viktige for Norge. De bidrar med nyttig kunnskap for næringsutvikling og forvaltning av kystsonen. Jeg er glad for at vi nå kan få på plass et nytt fartøy, som kan gå langs kysten av Trøndelag og Nord-Norge, sier Ingebrigtsen.

Vil styrke kontrollen

Gjennom pakken vil også Fiskeridirektoratet få penger til vedlikehold og utstyr. Direktoratet vil i tillegg lyse ut et anbud for leie av et nytt kontrollfartøy.

– Vi ønsker å styrke kontrollarbeidet. Det er viktig at direktoratet er fysisk tilstede langs kysten, slik at de kan overvåke og kontrollere sjømatnæringen, sier Ingebrigtsen.

Kilde: Regjeringen.no
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS