Årets møteplass for skalldyr går digitalt

Skalldyrkonferansen 2020 skulle arrangeres 10. juni i Oslo. På grunn av koronasituasjonen har Norges sjømatråd valgt å gjennomføre det som et digitalt arrangement i stedet.

Årets møteplass for skalldyr går digitalt
Foto: Norges sjømatråd

BRANSJENYTTÅrets møteplass for skalldyr går digitalt

Skalldyrkonferansen 2020 skulle arrangeres 10. juni i Oslo. På grunn av koronasituasjonen har Norges sjømatråd valgt å gjennomføre det som et digitalt arrangement i stedet.

  9. juni 2020
Den årlige Skalldyrkonferansen skulle egentlig gått av stabelen på Youngstorget i Oslo i juni, men på grunn av koronasituasjonen måtte planene endres.

– Skalldyrkonferansen blir i stedet et tre timer langt webinar som vil ta for seg en rekke aktuelle saker for den norske skalldyrnæringen, forteller Josefine Voraa som står bak arrangementet.

Tredelt skalldyrprogram 10. juni 2020

Voraa opplyser at webinaret vil sendes direkte fra klokken 10. Innledningen holdes av fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen og administrerende direktør i Sjømatrådet, Renate Larsen.

 • Gjennomgang av hvordan Sjømatrådet har jobbet med skalldyr, status på skalldyrsalget i dagligvarehandelen, samt betraktninger om markedsadgang.
 • Fokus på markedene i Asia og på krabbebransjen. Konsekvenser av konkurranse fra russisk kongekrabbe, skalldyrsatsning i Kina, og hvordan koronasituasjonen har påvirket Norway King Crab.
 • De norske kaldtvannsrekene får hovedrollen. De siste utviklingstrendene i det globale rekemarkedet, og aktuell innføring i de to største rekemarkedene, Sverige og England.


Viktig å dele erfaringer

De siste årene har det vært en fantastisk verdiskapning for norsk skalldyrnæring. Fra 2015 har eksportverdien av skalldyr økt fra 1,49 milliarder til 2,38 milliarder kroner.

Norske skalldyr har også mottatt mye skryt fra flere Michelin-kokker. Skalldyrnæringen ble som mange andre hardt rammet av koronautbruddet, og det er viktigere enn noen sinn med erfaringsutveksling.

– De fleste har det veldig utfordrende, mens andre har klart å omstille seg. I tillegg sitter våre analytikere og fiskeriutsendinger på viktig innsikt som de ønsker å dele med næringen, avslutter Voraa.


Dykkerulykken i Vadsø:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS