Hopp i havet på sjømatens dag!
Sjømatens dag arrangeres den andre lørdagen i juni hvert år, så i dag har du en perfekt unnskyldning for å finne frem dykkerutstyret og komme deg i sjøen.
Hopp i havet på sjømatens dag!
Foto: Pxhere.com (public domain)
SJØMAT

Hopp i havet på sjømatens dag!
Sjømatens dag arrangeres den andre lørdagen i juni hvert år, så i dag har du en perfekt unnskyldning for å finne frem dykkerutstyret og komme deg i sjøen.
  11. juni 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Sjømat kommer i alle mulige former og varianter – og alle har sine favoritter. For dykkere og fridykkere kommer gjerne kamskjell, breiflabb og krabber høyt på listen.

Noen higer etter reker, loff og sitron, mens andre foretrekker paella med skalldyr og safran. Også har du dem som lever for sushi, soya og wasabi.

Slik damper du blåskjell:






På nettsidene til Lerøy Seafood finner du 10 gode sjømatoppskrifter det kan være verdt å prøve – denne helgen, neste uke eller i løpet av sommeren.

Finn frem dykkerutstyret!


Dykkere og fridykkere er i en unik og heldig posisjon i forhold til sjømat – vi kan hente mye av det helt selv.

Kamskjell, østers, blåskjell og krabber er det bare å plukke, mens fisk krever litt mer utstyr og innsats.

LES OGSÅ
«Dumpsterdiving» i Indre Oslofjord


Reker, blekksprut, laks og hummer finner man enklest i butikken, og nettet bugner av gode oppskrifter – det er bare å gjøre et søk så finner man inspirasjon.

Enten du velger å hoppe i havet eller nøyer deg med et dykk i fiskedisken kan du benytte sjømatens dag til å lage et deilig sjømatbord!

Kamskjell

Det er lite som smaker bedre enn kamskjell på grillen, så det er bare å finne frem dykkerutstyret!


Sjømat er bra for helsa


Fisk og sjømat er en viktig del av et balansert kosthold og det er anbefalt å spise minst 3 porsjoner fisk per uke, hvor av to er fete fisketyper, skriver nettstedet Mathjelpen.no.

De forteller at makrell, sild og laks er fete fisketyper som inneholder helsebringende Omega-3, og at østers og blåskjell bidrar til viktige mineraler, særlig sink.


Blåskjell er også en av de beste kildene til B-vitamin.

Husk at dykkere ikke har lov til å fange hummer, og ikke glem å sjekke blåskjellvarselet før du sanker skjell.

Opprinnelig publisert 13.06.2020



ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Frivannslivs instruktører forteller deg det du må vite for å få en motiverende start på din nye hobby. Nettkurset har fokus på dykketeknikk, sikkerhet og utstyr. Reserver plass i dag!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS