Maldivene gjenåpner grensene for dykkere

Maldivene ønsker igjen dykkere og andre turister velkommen fra 15. juli. Landet har hatt en positiv utvikling på koronastatistikken, med bare drøyt 20 nye tilfeller daglig de siste ukene.

Maldivene gjenåpner grensene for dykkere
Foto: Conrad Maldives, Rangali Island

REISEMaldivene gjenåpner grensene for dykkere

Maldivene ønsker igjen dykkere og andre turister velkommen fra 15. juli. Landet har hatt en positiv utvikling på koronastatistikken, med bare drøyt 20 nye tilfeller daglig de siste ukene.

  7. juli 2020
Totalt har Maldivene hatt 2 491 smittede og 12 dødsfall, og den lille øystaten med 540 000 innbyggere har i øyeblikket 366 aktive koronatilfeller. Landet ligger på 29 plass på listen over antall koronatilfeller pr. innbygger.

Fra 15. juli åpnes grensene for turister, uten krav om karantene eller testing for koronavirus. Reisende må fylle ut en egenerklæring, bruke ansiktsmaske på flyet og gjennomgå temperaturskanning ved ankomst.

Oriental sweetlips

Oriental sweetlips (Plectorhinchus vittatus) er vanlig å se på Maldivene.


Gratis visum uten minimumsopphold

I første omgang er det liveaboarder og hoteller på ellers ubebodde øyer som blir åpnet. Overnattingssteder i Male og på andre bebodde øyer åpner først 1. august, med unntak av transittopphold.

Alle reisende vil få et gratis 30 dagers visum ved ankomst. Det er ikke noe krav om minimumslengde på oppholdet, men man må ha en bekreftet booking på en resort eller liveaboard for å slippe inn i landet.

Maldivene er svært avhengige av turister, som står for 30% av landes brutto nasjonalprodukt og 70% av valutainntektene. Rundt en femtedel av innbyggerne jobber i turistindustrien.

Korallrev

Maldivene byr på flotte korallrev og gode sjanser for å se hai og manta.


Må regne med karantene

Såvidt vi erfarer vil en reise til Maldivene medføre at man må i 10 dagers karantene ved hjemkomst – hvis det i det hele tatt er mulig å reise. Regjeringen kommer med oppdatert informasjon om reiser den 10. juli.

Det er også uklart hvorvidt reiseforsikringen vil gjelde all den tid UD opprettholder sine reiseråd. Man må derfor sjekke dette nøye før man bestiller.

I Dykkings bransjeregister finner man DykkeBazaar, Manta Reiser og Unike Reiser, som alle tilbyr dykkereiser til Maldivene og en rekke andre destinasjoner. Reiselysten? Støtt den norske dykkebransjen!
Dykkerulykken i Vadsø:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS