Kun påmeldte kan delta i hummerfisket

– Alle som skal fiske hummer må registrere seg, også de som var registrert i fjor. Registreringen gjelder kun for inneværende år, skriver Fiskeridirektoratet på sine hjemmesider.

Kun påmeldte kan delta i hummerfisket

HUMMERKun påmeldte kan delta i hummerfisket

– Alle som skal fiske hummer må registrere seg, også de som var registrert i fjor. Registreringen gjelder kun for inneværende år, skriver Fiskeridirektoratet på sine hjemmesider.

  25. september 2020
Starten på hummersesongen nærmer seg, og både fritidsfiskere og yrkesfiskere som vil fiske hummer må fylle ut et eget registreringsskjema. Yrkesfiskere skal registrere seg som privatpersoner.

Her finner du skjemaet

Skjemaet krever innlogging med ID-portalen, med f.eks. MinID, BankID eller Buypass. Til nå har 25 507 registrert seg til årets hummerfiske. Av disse er 24 258 fritidsfiskere.

Kun fangst med teiner

Dykkere har ikke lov til å fange hummer. Den eneste lovlige fangstmetoden er godkjente hummerteiner med fluktåpning i henhold til forskriftene.

Fangst kan bare gjøres fra 1. oktober til 30. november fra svenskegrensen til og med Vestland fylke. I resten av landet kan man fangste til og med 31. desember.

Hummer med utrogn er fredet hele året. Det er over 40 fredings- og bevaringsområder for hummer i landet, og her er det naturligvis ikke lov å sette teiner.


Man kan registrere seg for hummerfiske helt frem til sesongslutt, men man har naturligvis ikke lov til å ha teiner i vannet før registreringen er i orden og bekreftet.

Pass på teinene!

Ikke bare skal teinene være forskriftsmessige, det er også svært viktig å sørge for at line og blåse er av skikkelig kvalitet og ordentlig gjort fast. Teinene bør ikke plasseres der det er mye båttrafikk.

Tall fra Havforskningsinstituttet viser at minst 14 500 teiner forsvinner hvert år under hummerfisket, mens ResqUnit anslår antallet til å være minst 30 000 teiner årlig. Disse blir stående på havbunnen og fortsetter å fiske i opptil flere tiår. Unngå spøkelsesfiske!

Yrkesfiskere skal er pliktige til å melde tapt redskap til Fiskeridirektoratet på tlf. 07611, mens fritidsfiskere kan melde fra i appen «Fritidsfiske». Last ned appen her.

Dette må du vite om hummerfiske:


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS