Bli med i Norsk Dykkehistorisk Forening!
Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Bli med i Norsk Dykkehistorisk Forening!
En dykker klargjøres til innsats i Mjøsa. Foto: Normann Helger (public domain)
DYKKEHISTORIE

Bli med i Norsk Dykkehistorisk Forening!
Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
  Annonsørinnhold fra Norsk Dykkehistorisk Forening
Norsk Dykkehistorisk Forening ble stiftet 18. juli 2000, og de rundt 150 medlemmene jobber med å identifisere, registrere, bevare og formidle informasjon om gjenstander og arkivmateriale.

Foreningens interesseområder spenner over både sportsdykking, militærdykking, dykking i forbindelse med olje- og gassvirksomheten til havs, anleggsdykking, redningsdykking, dykking ved berging av båter og skip og vitenskaplig dykking.

Dykkere

To dykkere på vei ned for å utforske vraket av RMS Lusitania i 1935. Foto: NOAA Photo Library/Wikipedia (public domain)


Gjør dykkehistorien levende


Foreningen er et nettverk innen dykkehistorisk kunnskap og formidling, og samler inn utstyr av dykkehistorisk interesse fra firmaer og enkeltmedlemmer. Dette registreres i en database som etter hvert vil bli søkbar.

Deler av samlingen står utstilt hos Yrkesmedisinsk avdeling på Haukeland sykehus, hos Statoil i Stavanger og Bergen, Norsk Undervannsintervensjon, Dykker- og Froskemannskolen og hos dykkerutdanningen ved Høyskolen i Bergen.

LES OGSÅ
Whisky fra skipsvrak selges for 100.000 kroner


Formann Stein Stavdal Paulsen har også en omfattende privat samling på Larkollen, der medlemmene ofte møtes i forbindelse med årsmøter og andre arrangementer.

Slik virker en gammel dykkerdrakt:


Aktive på flere fronter


Norsk Dykkehistorisk Forening deltar på kystkulturarrangementer og dykker med eldre dykkerutstyr, blant annet en kopi av en dykkerklokke bygget etter tegninger fra 1734.

Foreningen arrangerer også dykkehistoriske treff forskjellige steder i Norge, og de har en aktiv Facebook-gruppe hvor det jevnlig legges ut interessante innlegg og medlemmene kan diskutere og stille spørsmål.

LES OGSÅ
Fryktløse froskemenn på Bolærne


Bli medlem!


Som medlem kan du delta aktivt for å bevare dykkingens historie, og du får tre til fire årlige utgaver av medlemsbladet «Norsk Dykkehistorisk Tidsskrift».

For å bli medlem i Norsk Dykkehistorisk Forening trenger du bare å sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Årskontingenten er på kr 250,- for personlige medlemmer, eller kr 1.500,- for firmaer.

Les mer på www.dykkehistorisk.no og følg foreningen på på Facebook.


Norsk Dykkehistorisk Forening:

Hjemmeside: www.dykkehistorisk.no
Facebook: @NorskDykkehistoriskForening
Telefon: 908 26 908
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Adresse: c/o NUI AS, Postboks 23 Ytre Laksevåg, 5848 Bergen
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Søndagsdykk på Storsand

  Dykkesugen? Da kan du bli med Oslofjorden Dykkesenter til Storsand på Hurumlandet søndag 4. desember! Det er en av de fineste dykkeplassene i fjorden, og passer for alle.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

  Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS