Flere lurt av utenlandsk nettbutikk

Det kan være fristende å kjøpe dykkerutstyr for tilsynelatende lave priser i utlandet. Det kan imidlertid vise seg å bli en kostbar affære.

Flere lurt av utenlandsk nettbutikk

En rekke kunder har bestilt og betalt, men ikke fått varene sine.

NETTHANDELFlere lurt av utenlandsk nettbutikk

Det kan være fristende å kjøpe dykkerutstyr for tilsynelatende lave priser i utlandet. Det kan imidlertid vise seg å bli en kostbar affære.

  2. oktober 2020

Nettbutikken Scuba.store er blant dem som har lokket til seg norske kunder i sommer. Flere har kontaktet Dykking og advart om at de ikke får varene sine, og forteller at selskapet ikke svarer på henvendelser.

I sommer la nettbutikken ut en video på YouTube med tittelen «We are sorry». Der opplyser de at det på grunn av «den store suksessen» går tregt med leveringen, men at varene vil komme snart.

Nå er nettsiden fjernet – og kundenes penger etter alt å dømme forduftet.Video: Scuba.store på YouTube– Ikke kjøp fra dette selskapet!

Nettbutikken ble etter det Dykking erfarer lansert så sent som 30. juni i år, men tre måneder senere er det altså kroken på døren. Det er uvisst hvor mange kunder som har blitt lokket med lave priser og lurt til å betale for varer de aldri får.

Da vi ringte +31 85 024 0111 som ifølge Google skal tilhøre Scuba.store, fikk vi bare beskjed om at «dette nummeret er ikke lenger tilgjengelig» på nederlandsk.

– Dette er svindel. Jeg bestilte hos dem, men fikk aldri noen varer. Nå svarer de ikke på henvendelser, skriver en bruker på Trustpilot. Her har 66% av brukerne gitt dem terningkast én, og tilbakemeldingene er entydige: Ikke kjøp fra dette selskapet!


Hvem er lei seg nå?

Siden selskapet ikke svarer på henvendeler har vi ikke kunnet bringe på det rene hva som er årsaken til at nettsiden er borte. Vi vet altså ikke om dette skyldes at det er en svindel eller en vanlig konkurs.

Vi er imidlertid kjent med at selskapet skal ha solgt utstyr de ikke har vært autorisert til å selge, og det skal vært tatt rettslige skritt for å få dette stoppet. Muligens kan dette være årsaken til forsvinningsnummeret.

– Her bestilte jeg utstyr og fikk det ikke. Ble lurt for 7 000 kroner, forteller en av dem som har bestilt varer fra Scuba.store til Dykking.

Tørrdrakt

Hvis varen du har kjøpt ikke passer, kan det bli både vanskelig og dyrt å bytte hvis du har kjøpt den i utlandet. IllustrasjonsfotoMange fallgruver

Mange som lar seg lokke til å bestille dykkerutstyr til lave priser fra utlandet blir overrasket når det tilkommer 25% merverdiavgift og fortollingsgebyr etter at varene er levert på døren.

Og hvordan var det med angrefrist? Har man noen i det hele tatt? Og hvor henvender man seg dersom firmaet ikke vil gi deg det du mener å ha krav på, eller ikke svarer på henvendelser? Hva hvis det viser seg at firmaet du faktisk betalte til er registrert på Caymanøyene eller i Kina?

Dersom varene du bestilte viser seg å ikke passe kan det bli dyrt å bytte. Frakten for f.eks. en tørrdrakt kommer på 400 kroner eller mer hver vei, og i tillegg må du fylle ut tolldokumentasjon og legge med proforma faktura. Besparelsen går fort opp i røyk, og man sitter tilbake med irritasjon og usikkerhet.

Har du blitt lurt i en utenlandsk nettbutikk kan du kontakte banken din. Hvis du betalte med kort er det en sjanse for at du får pengene dine tilbake.

Dykkerulykken i Vadsø:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS