Dykk D/S Begonia med nogo attåt
Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.
Dykk D/S Begonia med nogo attåt
Foto: Dykkings arkiv
VRAK

Dykk D/S Begonia med nogo attåt
Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.
  Annonsørinnhold fra Flåmsbrygga Hotell
Den 19. april 1940 la D/S Begonia ut fra Rotterdam i konvoi på vei mot Murmansk. På vei nordover ble skipene angrepet flere ganger, og Begonia søkte tilflukt i Flåm innerst i Sognefjorden.

Den 25. april ble Flåm bombet av tyske fly. Begonia ble hard truffet, og kaptein Kägi omkom – men skipet sank ikke.

Flåmsbrygga Flåmsbrygga
Dette førte til bekymring for nye angrep, og norske styrker senket derfor skipet kort tid etter. Eksakt dato og hvordan dette skjedde er noe uklart.

Noen kilder sier at skipet ble sprengt den 29. april, mens andre mener at bunnventilene ble åpnet av båten «Veslefrik» den 2. mai.



Video: Tore Vidar Knutsmoen/Vimeo (med tillatlese)


Vraket av Begonia er et flott dykkemål der det hviler på kjølen, på 8 til drøyt 36 meters dyp. Begonia er relativt intakt, med mange flotte og spennende detaljer.

Ferskvann som renner ut i fjorden i området kan påvirke dykkeforholdene, og derfor pleier sikten å være best om vinteren.

LES MER
God stemning på Ægir BryggeriPub


Kombiner en spennende dykketur til Flåm med unike smaksopplevelser i Ægir BryggeriPub samt et hyggelig opphold på Flåmsbrygga Hotell – Bryggerihotellet.

Vi skreddersyr det beste opplegget for dere!



Flåmsbrygga

Overnatting i flotte omgivelser på brygga på Flåm. Foto: Flåmsbrygga


Transport til dykkeplassen


Flåm ligger i enden av Aurlandsfjorden, ved E16 mellom Bergen og Oslo. Vraket av Begonia ligger omtrent 400 meter fra land, og vi anbefaler bruk av båt for å komme til dykkestedet. Det er flere alternativer:

FjordSafari Norway har åpne RIB-båter med plass til opptil 12 personer, og erfarne båtførere kjører dere til vraket. Man kan også leie båt i Flåm og kjøre selv, eller man kan ta med med egen båt som sjøsettes i Flåm.

Les mer om dykkingen, Ægir Bryggeri og hotellet på www.flamsbrygga.no.




Flåm ligger sentralt i Sør-Norge, og nås med bil fra Bergen på 2 1/2 time eller fra Oslo på 4 1/2 time. Et perfekt møtested!



Flåmsbrygga Hotell

Hjemmeside: www.flamsbrygga.no
Facebook: @Flamsbrygga
Telefon: 57 63 20 50
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Adresse: A-Feltsvegen 25, 5743 Flåm




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar for rustne dykkere

    Er det lenge siden du var i vannet? Er du litt usikker på teorien? Da bør du melde deg på Frivannslivs gratis oppfriskningskurs for deg som dykker med flasker på ryggen.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS