SafeNor satser på undervannsdroner

Safenor AS har blitt distributør av den kompakte UV-dronen Chasing M2. Den profesjonelle mini-ROV'en har åtte thrustere og kan dykke til 100 meters dyp.

SafeNor satser på undervannsdroner
Foto: Chasing

BRANSJENYTTSafeNor satser på undervannsdroner

Safenor AS har blitt distributør av den kompakte UV-dronen Chasing M2. Den profesjonelle mini-ROV'en har åtte thrustere og kan dykke til 100 meters dyp.

  11. desember 2020
Chasing M2-dronen er laget av robust aluminium, og veier under fem killo. Den leveres med et innebygd 4K kamera med 12 megapiksel elektronisk bildestabilisering og kraftig LED-lys på 4.000 lumen.

Systemet er kompatibelt med GoPro-kameraer, forskjellige lykter, lasermåler og andre typer sensorer som kan kobles til. Den håndteres enkelt av én person og det tar under tre minutter å klargjøre dronen for bruk.

Chasing M2
Liten og kompakt

Chasing M2 har en toppfart på opptil 3 knop, og skal takket være de åtte thrusterne være svært manøvrerbar og lett å holde i riktig posisjon når man gjør inspeksjoner under vann.

Chasing M2 leveres med utskiftbart batteri med en dykketid på 2–4 timer, SD minnekort for enkel nedlasting av video og bilder, fjernkontroll og 100 eller 200 meter kabel. Dronen kan stilles inn på auto dybde og har homingfunksjon.

Skal lagerføres i Norge

– Vi får den første leveransen av droner rett før jul og vil ha disse på lager i Norge, sier daglig leder Rune Andresen hos SafeNor AS.

Selskapet vil ha en demodrone som kan lånes ut for testing. Andresen ber interesserte ta kontakt for et uforpliktende tilbud eller avtale om en demonstrasjon på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 974 78 999.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Dykkeparadiset Nord-Sulawesi

  Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Wee Marine satser miljøvennlig

  Wee Marine starter nå produksjon av utriggere til flytebrygger med flyteelementer av resirkulert polyetylen. Dermed kan alt bryggeutstyret som selskapet leverer gjenvinnes.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS