Risset inn «TRUMP» på ryggen av sjøku

En overivrig Trump-tilhenger med svært liten respekt for dyrelivet har risset inn «TRUMP» på ryggen av en sjøku. Saken etterforskes nå av myndighetene i Florida.

Risset inn «TRUMP» på ryggen av sjøku
Foto: US Fish and Wildlife Service

SJØKUERRisset inn «TRUMP» på ryggen av sjøku

En overivrig Trump-tilhenger med svært liten respekt for dyrelivet har risset inn «TRUMP» på ryggen av en sjøku. Saken etterforskes nå av myndighetene i Florida.

  12. januar 2021
☒   ANNONSE:
Sjøkuen som ufrivillig har blitt en del av den politiske debatten i USA ble funnet i den lille byen Homosassa Springs i Florida, et område med svært mange manater som de også kalles.

Dyret ble oppdaget av den lokale dykkeren og guiden Hailey Warrington som hadde med seg en gruppe ut for å se etter de langsomme og vennlige sjøkuene, som ofte har arr etter propeller.

LES OGSÅ
Sjøkuer – verdens herligste havfruer


Denne sjøkua hadde imidlertid et uvanlig merke på ryggen, og da de undersøkte nærmere viste det seg at noen hadde risset inn ordet «TRUMP».

– Jeg tror ordet har blitt risset inn med neglene. Det var et svært overraskende syn, sier Harrington til avisen The New Daily.

Saken har blitt omtalt i medier over hele verden de siste timene, og videoen nedenfor har gått viralt.


Kan få streng straff

Sjøkuene beveger seg langsomt og har ofte mye alger og rur på kroppen. Dersom bokstavene er risset inn med neglene er det ikke sikkert at dyret har blitt fysisk skadet – men det er likevel straffbart.

– Sjøkuer er ikke reklameplakater, og denne typen politisk grafitti er helt uakseptabelt. Det er ulovlig å forstyrre disse sensitive og truede dyrene uansett grunn, sier Jaclyn Lopez fra The Center for Biological Diversity.

Dyrevernorganisasjonen har utlovet en belønning på 5.000 dollar for opplysninger som leder til at den eller de ansvarlige blir dømt for handlingen. Ifølge myndighetene i Florida kan straffen bli opptil 50.000 dollar i bot og ett års fengsel.

LES OGSÅ
Kan sjøkuer og dugonger reddes fra utryddelse?


– Helt forkastelig

V i sendte videoen til marinbiolog og seniorrådgiver Fredrik Myhre i WWF Verdens Naturfond for å høre hva han synes om saken. Tilbakemeldingen kom raskt:

– Det er helt forkastelig å gjøre slike ting som dette. Noe så totalt meningsløst og også strengt ulovlig. En god regel når det gjelder ting under vann er det vi stort sett alle lærer som barn – «bare se, men ikke røre», sier han til Dykking.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS