Funnet omkommet etter dykkerulykke

Den 19 år gamle mannen som var savnet etter en dykkerulykke i nærheten av Vadsø i går har blitt funnet på havbunnen. Politiet jobber nå med å hente ham opp.

Funnet omkommet etter dykkerulykke
Ulykken skjedde ved Skallnes nordøst for Vadsø. Foto: Google Maps.

DYKKERULYKKEFunnet omkommet etter dykkerulykke

Den 19 år gamle mannen som var savnet etter en dykkerulykke i nærheten av Vadsø i går har blitt funnet på havbunnen. Politiet jobber nå med å hente ham opp.

  17. januar 2021
– Vi kan bekrefte at det er gjort et funn på 40 meters dyp. Vi jobber nå med å hente opp avdøde, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Ann Rigmor Søderholm til NRK.

Det var et dykkerfirma fra Kirkenes som lokaliserte den savnede dykkeren ved hjelp av et undervannskamera en drøy kilometer fra land. De pårørende er varslet.

– Sammen med politiet har også Røde Kors deltatt i søket. I tillegg har flere frivillige meldt seg for å lete, både på land og på sjøen, sier Søderholm til iFinnmark.no.


Dykkekameraten, en mann i begynnelsen av 20-årene, ble fraktet til UNN i Tromsø etter ulykken. Søndag morgen opplyser pressevakt Solveig Jacobsen ved sykehuset til iFinnmark.no. at tilstanden hans er stabil.

Etter det Dykking erfarer skal de to kameratene ha dykket fra en mindre båt for å lete etter en teine. De skal ha vært på omtrent 35 meters dyp da den ene av dem fikk problemer.

LES OGSÅ
Savnet dykker antatt omkommet


Omfattende redningsaksjon

Da kameraten kom til overflaten var den forulykkede ikke å se. Han kom seg ombord i båten og fikk varslet AMK. Hovedredningssentralen mottok melding om ulykken klokken 13:17 lørdag, og en større redningsoperasjon ble satt i gang.

Til tross for overflatesøk med helikopter og dykkere i vannet, var ikke redningsmannskapene i stand til å finne den forulykkede i går. Mørke og dårlig sikt gjorde søket vanskelig.

Frivilligsentralen i VadsøTragisk ulykke

Det har foreløpig ikke fremkommet opplysninger om hva som var årsak til den tragiske ulykken eller hvorfor den forulykkede 19-åringen fikk problemer på dykket.

Vadsø kommune mobiliserte i går kveld et kriseteam og åpnet frivilligsentralen som samlingssted for de som ønsket å ha noen å snakke med.

– Vi vil vise varme og omtanke i den tragiske ulykken i går og åpner 17:00 i dag. Vi ønsker ungdommen velkommen! Vi har fått masse roser, tulipaner og frukt som vi deler gratis ut, skriver de på sin Facebook-gruppe.

Våre tanker går til de pårørende.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS