Funnet omkommet etter dykkerulykke

Den 19 år gamle mannen som var savnet etter en dykkerulykke i nærheten av Vadsø i går har blitt funnet på havbunnen. Politiet jobber nå med å hente ham opp.

Funnet omkommet etter dykkerulykke
Ulykken skjedde ved Skallnes nordøst for Vadsø. Foto: Google Maps.

DYKKERULYKKEFunnet omkommet etter dykkerulykke

Den 19 år gamle mannen som var savnet etter en dykkerulykke i nærheten av Vadsø i går har blitt funnet på havbunnen. Politiet jobber nå med å hente ham opp.

  17. januar 2021
– Vi kan bekrefte at det er gjort et funn på 40 meters dyp. Vi jobber nå med å hente opp avdøde, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Ann Rigmor Søderholm til NRK.

Det var et dykkerfirma fra Kirkenes som lokaliserte den savnede dykkeren ved hjelp av et undervannskamera en drøy kilometer fra land. De pårørende er varslet.

– Sammen med politiet har også Røde Kors deltatt i søket. I tillegg har flere frivillige meldt seg for å lete, både på land og på sjøen, sier Søderholm til iFinnmark.no.


Dykkekameraten, en mann i begynnelsen av 20-årene, ble fraktet til UNN i Tromsø etter ulykken. Søndag morgen opplyser pressevakt Solveig Jacobsen ved sykehuset til iFinnmark.no. at tilstanden hans er stabil.

Etter det Dykking erfarer skal de to kameratene ha dykket fra en mindre båt for å lete etter en teine. De skal ha vært på omtrent 35 meters dyp da den ene av dem fikk problemer.

LES OGSÅ
Savnet dykker antatt omkommet


Omfattende redningsaksjon

Da kameraten kom til overflaten var den forulykkede ikke å se. Han kom seg ombord i båten og fikk varslet AMK. Hovedredningssentralen mottok melding om ulykken klokken 13:17 lørdag, og en større redningsoperasjon ble satt i gang.

Til tross for overflatesøk med helikopter og dykkere i vannet, var ikke redningsmannskapene i stand til å finne den forulykkede i går. Mørke og dårlig sikt gjorde søket vanskelig.

Frivilligsentralen i VadsøTragisk ulykke

Det har foreløpig ikke fremkommet opplysninger om hva som var årsak til den tragiske ulykken eller hvorfor den forulykkede 19-åringen fikk problemer på dykket.

Vadsø kommune mobiliserte i går kveld et kriseteam og åpnet frivilligsentralen som samlingssted for de som ønsket å ha noen å snakke med.

– Vi vil vise varme og omtanke i den tragiske ulykken i går og åpner 17:00 i dag. Vi ønsker ungdommen velkommen! Vi har fått masse roser, tulipaner og frukt som vi deler gratis ut, skriver de på sin Facebook-gruppe.

Våre tanker går til de pårørende.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS