Nye tiltak: Flere kan bli stengt i dag

Flere av kommunene i Viken har bedt Helsedirektoratet om strengere koronatiltak. Dermed kan flere dykkesentre bli nødt til å stenge, og nye klubber vil bli berørt.

Nye tiltak: Flere kan bli stengt i dag
Kart: Snazzymaps.com

KORONAVIRUSNye tiltak: Flere kan bli stengt i dag

Flere av kommunene i Viken har bedt Helsedirektoratet om strengere koronatiltak. Dermed kan flere dykkesentre bli nødt til å stenge, og nye klubber vil bli berørt.

  24. januar 2021
Asker, Bærum, Drammen og Lillestrøm var i går kveld i samtaler med FHI og Helsedirektoratet om innføring av strengere tiltak, melder NRK.

Regjeringen vil offentliggjøre de nye tiltakene på en pressekonferanse i kveld klokken 21.

Frem til 31. januar er det lockdown i Oslo og ni andre kommuner på østsiden av Indre Oslofjord på grunn av et utbrudd av det muterte koronaviruset i Follo.

LES OGSÅ
Flere dykkesentre må stenge dørene


Hvis flere kommuner innfører nye tiltak på linje med det som nå gjelder i Oslo-områet kan dette føre til at Oslofjorden Dykkesenter i Asker og Drammen Dykkesenter også må stenge dørene.

Det er imidlertid ikke sikkert at tiltakene vil bli like strenge.

Ifølge VG kan det blir innført smitteverntiltak på nivå 4. Dersom dette blir utfallet kan dykkebutikkene holde åpent og breddeidrett blir bare forbudt innendørs. I så fall vil klubbene kunne gjennomføre klubbdykk.
Oslo, Nesodden, Frogn, Nordre Follo, Ås, Indre Østfold, Moss, Vestby, Våler og Enebakk innførte lockdown i går. I dag kan flere kommuner følge etter.


Tiltakene som ble innført i går inkluderte stans i all breddeidrett i de berørte kommunene, og betød at dykkeklubbene måtte sette aktiviteten på pause.

Nye tiltak i kommunene på vestsiden av Oslofjorden vil ramme både klubber og dykkesentre. Hos Oslofjorden Dykkesenter håper de på fortsatt drift.

– Vi har åpent! Oslofjorden Dykkersenter ligger i Asker og rammes ikke direkte av Oslo – Nordre Follo situasjonen. Dykkeforholdene er fantastiske nå, så vi håper at vi kan fortsette å holde åpent, skriver de på Facebook.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS