Gjør en forskjell på Earth Day
Temaet for årets Earth Day er «Restore our Earth», og fokuset er på naturlige prosesser, grønn teknologi og innovative ideer som kan rehabilitere jordens økosystemer.
Gjør en forskjell på Earth Day
Foto: Oceana (skjermdump fra YouTube)
MILJØ

Gjør en forskjell på Earth Day
Temaet for årets Earth Day er «Restore our Earth», og fokuset er på naturlige prosesser, grønn teknologi og innovative ideer som kan rehabilitere jordens økosystemer.
  22. april 2021
Det er lett å bli overveldet av nyheter om plastavfall i havet, klimaendringer, ekstremvær og spøkelsesfiske. Hva kan vel vi vanlige dødelige gjøre i den store sammenhengen?

Som dykkere er det én ting vi er eksperter på: Havet. Det er vi som ser effektene av marint avfall og klimaendringer med egne øyne. Dessuten er vi unikt egnet til å kunne gjøre noe med problemene.

Plastavfall dreper tusenvis av havpattedyr, skilpadder, haier, sjøfugl og andre dyr i året. Mistede og forlatte fiskeredskaper tar livet av utallige krabber, hummer og fisk.

Man finner plast på de største havdypene, i Arktis og Antarktis og på ubebodde øyer i Stillehavet. Mikroplast havner i næringskjeden og til slutt på vår egen middagstallerken. Plasten ødelegger økosystemet.

LES OGSÅ
1,5 milliarder munnbind i havet


Globalt produseres det 78 millioner tonn plastemballasje i året, og 32% av dette havner i havet. Det tilsvarer et helt lastebillass hvert eneste minutt.

Du kan bidra ved å velge varer uten plastemballasje. Trenger du virkelig en pose på de to tomatene? Hver gang du velger bort plast, produseres det litt mindre.

Conservation

Dette bildet vant klassen «conservation» i fotokonkurransen Ocean Art Underwater Photo Contest tidligere i år. Foto: Christophe Chellapermal/Ocean Art


Lag en ryddeaksjon!

Vi oppfordrer alle dykkeklubber og dykkesentre til å markere Earth Day 2021 ved å gå på Facebook og opprette en event for å fjerne plast og marint avfall.

Dere kan rydde en strand, gjøre et oppryddingsdykk i havna eller fjerne forlatte fiskeredskaper fra havbunnen. Ingen innsats er for liten, fordi alt begynner i det små.

LES OGSÅ
Nyoppdaget art hadde plast i magen


Earth Day har blitt markert årlig siden 1970, og er den viktigste katalysatoren for miljøengasjement og rekruttering til miljøbevegelsen i verden. Over 75.000 samarbeidspartnere i 192 land bidrar for å skape en positiv utvikling.

Earthday.org anslår at en milliard mennesker vil engasjere seg i dag for å rette fokus mot klimakrisen, ødeleggelse av miljøet og behovet for umiddelbar innsats.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Rediger bildene dine som en proff

  Tobias Friedrich er uten tvil en av de beste undervannsfotografene i verden. Ved hjelp av hans forhåndsinnstillinger for Lightroom blir bildene dine bedre på få minutter.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Dyreliv i havet – et must for dykkere

  Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattekiste for marinbiologiinteresserte dykkere. Det er bare én ting å gjøre hvis du ikke allerede har den i bokhyllen: Løp og kjøp!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS