Toast Skagen fra Sverige
De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet, men du kan reise jorden rundt med norsk sjømat. Sving innom Sverige for en deilig sommersmak med dette rekesmørbrødet.

Foto: Tom Haga, Norges Sjømatråd
Toast Skagen fra Sverige
De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet, men du kan reise jorden rundt med norsk sjømat. Sving innom Sverige for en deilig sommersmak med dette rekesmørbrødet.
18. august 2021
I samarbeid med Bocuse d'Or-kokk Gunnar Hvarnes presenterer Norges sjømatråd oppskrifter som gir deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken:
Video: Godfisk/YouTube
Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige, og består av ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre.
Til tross for at navnet har sitt opphav fra danske Skagen, var det den svenske kokken Tore Wretman som lanserte denne klassikeren på 1950-tallet.

LES OGSÅ
Hvor mye skalldyr trenger du?
Hvis fangst- eller fiskelykken ikke er på din side bugner heldigvis butikkene av fristende sjømat på denne tiden av året.
Mange steder kan du også kjøpe ferske reker, fisk og krabber direkte på brygga. Enten du fanger selv eller kjøper inn er sommeren tiden for å nyte sjømat!
Kilde: Norges Sjømatråd