Nytt NM-gull til Løvskar og Østvold
Dag 2 av NM i apnea i sjø bød ikke på noen store overraskelser, og både Helge Løvskar fra Spearos og Siri Østvold fra Oslo Fridykkerklubb tok hvert sitt gull i Free Immersion.
Nytt NM-gull til Løvskar og Østvold
NM-vinner Helge Løvskar. Foto: Christian Skauge
APNEA

Nytt NM-gull til Løvskar og Østvold
Dag 2 av NM i apnea i sjø bød ikke på noen store overraskelser, og både Helge Løvskar fra Spearos og Siri Østvold fra Oslo Fridykkerklubb tok hvert sitt gull i Free Immersion.
  28. august 2021
Dagen opprant med nydelig vær og lite vind, og bladet Dykking bestemte seg for å ta turen til Hvervenbukta sør for Oslo der Norges Dykkeforbund arrangerer NM i apnea i sjø.

Vi ble vitne til et spennende og vel gjennomført arrangement i øvelsen Free Immersion (FIM), hvor deltakerne trekker seg ned og opp langs bunntauet uten svømmeføtter.

NM i apnea

Hoveddommer Arve Gravningen fra NDF styrte konkurransen med megafon og erfaren hånd. Foto: Christian Skauge


NM-vinner Helge Løvskar dykket til og med uten briller eller maske. Han var sist ut i herreklassen, og kom til overflaten etter drøyt to minutter med markøren som beviste at han hadde vært på 52 meter.

– Jeg tok det litt med ro i dag. Forberedelsene har ikke vært optimale til årets NM på grunn av korona, så jeg presset meg ikke, sa han til Dykking.

Løvskar har selv norgesrekorden i Free Immersion med 57 meter.

Siri Østvold

Siri Østvold venter på godkjennelse fra dommerne etter sitt dykk. Foto: Christian Skauge


I kvinneklassen stilte Siri Østvold med selvtillit etter gårsdagens norgesrekord, og etter grundige forberedelser både på land og i overflaten nådde hun 24 meter.

Hun stakk dermed av med nok en gullmedalje, etter at hun også vant konstant vekt uten svømmeføtter (CNF) i går.

Norgesrekorden for kvinner tilhører Kristine Zipfel, som har dykket til 60 meter i utlandet.

Resultater NM i Apnea (FIM):


Resultatliste
Deltakerne må før konkurransen melde hvor dypt de har tenkt å dykke, og ca. hvor lenge de skal være nede. Hele tiden følges de av flere sikkerhetsdykkere.

I dag klarte alle så nær som én dybdemålet – Zenna Gustafsson fra Tønsberg Dykkerklubb slet med bihulene og nådde ikke 24 meter.

– I dag skriker kroppen «nei», sa hun før hun skulle i vannet – men valgte likevel å gi det et forsøk. Hun klarte 18 meter, og det holdt til en bronsemedalje.

Zenna Gustafsson

Zenna Gustafsson fra Tønsberg Dykkerklubb forbereder seg til dykket. Foto: Christian Skauge


I morgen avsluttes NM i apnea med øvelsen konstant vekt med svømmeføtter eller monofinne (CWT). Vi kommer tilbake med en sak hvor du kan se startlisten og følge konkurransen direkte.

Her kan du se opptak fra dagens direktesending fra Hvervenbukta:

https://www.youtube.com/watch?v=zd-0tzFzoQU
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gi et dykkekurs i gave

    Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver hos ProDykk Oslo til en du er glad i – teorien kan man ta hjemme på sofaen.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dyreliv i havet: Lær mer om snegler

    Den 7. utgaven av boka Dyreliv i havet er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Den finnes både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS