Slik gikk det i semifinalene
Semifinalene i EM i Undervannsrugby 2022 er ferdigspilt, og etter to forrykende oppgjør gikk det norske damelaget til finalen, mens herrene fikk en nesestyver mot Danmark.
Slik gikk det i semifinalene
Storbritannia endte på 8. plass i EM etter tap i siste sekund mot Østerrike i dag. De har fått mange venner takket være sin helhjertede innsats. Foto: David Gutteridge, @stavanger_scuba
UV-RUGBY

Slik gikk det i semifinalene
Semifinalene i EM i Undervannsrugby 2022 er ferdigspilt, og etter to forrykende oppgjør gikk det norske damelaget til finalen, mens herrene fikk en nesestyver mot Danmark.
  30. juni 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Semifinalene startet med en oppskriftsmessig seier for Tyskland mot Finland. Der møter de Danmark, som slo Norge knepent 1–0 i et forrykende oppgjør i formiddag.

Norge kjempet hardt, men misset to straffer og fikk det ikke til å stemme helt i semifinalen. Dermed møter de Finland til bronsefinale i morgen.

Danmark ble for sterke


Det gikk heldigvis bedre for damelaget, som slo Sverige 1–0 – også dette etter en heftig batalje som bød på tre straffer, en rekke frikast og utvisninger.

Norge trakk til slutt det lengste strået, og møter Tyskland i finalen i morgen. Sverige møter Finland til nok et nabooppgjør – denne gang om bronsemedaljen.

Jentene klarte brasene mot Sverige


Dagens store vinnere er Tyskland, som gikk til finalen i begge klassene. Dermed har de sjansen til å ta hjem begge gullmedaljene slik de gjorde i EM i 2010.

Norges Dykkeforbund fikk skryt fra flere av spillerne som ble intervjuet etter kampene i dag. Alle virker å være enige om at mesterskapet har vært perfekt organisert.

Resultater 30. juni 2022:


Semifinaler, mennResultat
Østerrike – Tsjekkia0–1
Tyskland – Finland6–0
Norge – Danmark0–1
Spania – Sveits4–1
Storbritannia – Østerrike1–2


Kvartfinaler, kvinnerResultat
Spania – Østerrike1–0
Sveits – Danmark0–1
Norge – Sverige1–0
Tyskland – Finland3–0


Lagene som er markert i fet tekst er videre til finalene, mens taperne i disse kampene møtes til bronsefinaler. De andre lagene spiller om plasseringene fra 5–9. plass i mesterskapet.

Det definitive høydepunktet sett med norske øyne blir damefinalen mellom Norge og Tyskland klokken 15:00. Det blir sikkert ulidelig spennende!



Det norske herrelaget spiller bronsefinale mot Finland, og vi håper de reiser seg etter det forsmedelige tapet mot Danmark i dag og tar medalje.

Vi legger ut en sak i morgen tidlig der du kan følge direktesendingen fra finalene, bronsefinalene og de andre kampene fra klokken 09:00.

Her kan du se opptak av dagens kamper


Europamesterskapet i Undervannsrugby arrangeres av Norges Dykkeforbund, Stavanger kommune og CMAS.





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar for rustne dykkere

    Er det lenge siden du var i vannet? Er du litt usikker på teorien? Da bør du melde deg på Frivannslivs gratis oppfriskningskurs for deg som dykker med flasker på ryggen.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS