Søndagsdykk på Sjøstrand
Dykkesugen? Da kan du bli med Oslofjorden Dykkesenter til Sjøstrand i Asker søndag 19. mars! Her er det mye spennende å se – blant annet småflekket rødhai.
Søndagsdykk på Sjøstrand
Foto: Oslofjorden Dykkesenter
DYKKETUR

Søndagsdykk på Sjøstrand
Dykkesugen? Da kan du bli med Oslofjorden Dykkesenter til Sjøstrand i Asker søndag 19. mars! Her er det mye spennende å se – blant annet småflekket rødhai.
  Informasjon fra Oslofjorden Dykkesenter AS
– Sjøstrand er kanskje en av favorittene våre da det er et utrolig fint og lett dykkested for nybegynnere, sier Monica Taanevig hos Oslofjorden Dykkesenter.

Hun forteller at bunnen går slakt og fint nedover, og det er mange fine vegger å kikke på. Man kan velge flere ruter og steder å gå i vannet.

Oppmøte: Søndag 19/3 kl 12:00


Hero formosa

I sesongen kan det være mye nakensnegler på Sjøstrand, blant annet den relativt sjeldne arten Hero formosa. Foto: Christian Skauge


– På Sjøstrand er det både hummer, stor fisk, anemoner, nakensnegler, pyntekrabbe, busksnegler, store sjøstjerner og ikke minst haier, sier Taanevig.

På høsten er det slett ikke uvanlig å treffe på småflekket rødhai på denne plassen. Fredrik Myhre fra WWF Norge har filmet dem:

– Vi legger opp til enkel dykking som passer for alle. På Sjøstrand er det enkelt å parkere og lett å komme seg i vannet, forteller Taanevig.

Dersom du ikke kommer sammen med en buddy blir du satt i par med en av de andre dykkerne.Oslofjorden Dykkesenter holder butikken åpen fra klokken 10 hver søndag, slik at man kan få luft på flaskene og eventuelt kjøpt det man trenger.

Oppmøte for søndagsdykket er klokken 12 på Sjøstrand, som ligger en halvtimes kjøring fra Oslo og Drammen, og 40 minutter fra Drøbak.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens kraftigste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Bli med Nemo på tirsdagsdykk

  Nemo Classic Diving i Bergen arrangerer «Diveday» hver eneste tirsdag, og inviterer alle som har lyst til å komme seg i vannet til å bli med.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS