Paella med breiflabb og skalldyr
På Sjømatens Dag passer denne paellaen med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker perfekt – et spansk festmåltid i all sin prakt!
Paella med breiflabb og skalldyr
På Sjømatens Dag passer denne paellaen med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker perfekt – et spansk festmåltid i all sin prakt!
Innhold fra Norges Sjømatråd
På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømatråd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!
Paella med breiflabb og skalldyr
- Skjær breiflabben i terninger
- Finhakk løk, hvitløk og persille
- Skjær paprika i strimler og tomat i terninger
- Fres løk, hvitløk og persille i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter
- Ha i ris, hell på vann og la det koke i 10-12 minutter
- Tilsett blåskjell og la det koke i 3-4 minutter – spe på med mer vann om nødvendig
- Ha i breiflabb, paprika, tomat, bønner, erter, paprikapulver, safran, salt og pepper, og la det småkoke til alt er mørt, ca. 5 minutter
- Tilsett kamskjell det siste minuttet av koketiden
- Vend forsiktig inn rekene rett før servering
Paellaen serveres med sitronbåter, og Klikk.no skriver at en ung og frisk rødvin fra Rioja passer godt til. Vil man ha hvitvin anbefales en fra området Rías Baixas.
Husk å sjekke blåskjellvarselet før du sanker skjellene. Kjøper du dem i butikken er de naturligvis sjekket for algegifter.