Paella med breiflabb og skalldyr
På Sjømatens Dag passer denne paellaen med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker perfekt – et spansk festmåltid i all sin prakt!
Paella med breiflabb og skalldyr
Foto: Norges Sjømatråd
GOURMET

Paella med breiflabb og skalldyr
På Sjømatens Dag passer denne paellaen med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker perfekt – et spansk festmåltid i all sin prakt!
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dykkere og fridykkere kan sanke ingredienser til sine gourmetmåltider selv, og verken breiflabb, blåskjell eller kamskjell er vanskelig å få tak i.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømat­råd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!



Paella med breiflabb og skalldyr


  • Skjær breiflabben i terninger
  • Finhakk løk, hvitløk og persille
  • Skjær paprika i strimler og tomat i terninger
  • Fres løk, hvitløk og persille i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter
  • Ha i ris, hell på vann og la det koke i 10-12 minutter
  • Tilsett blåskjell og la det koke i 3-4 minutter – spe på med mer vann om nødvendig
  • Ha i breiflabb, paprika, tomat, bønner, erter, paprikapulver, safran, salt og pepper, og la det småkoke til alt er mørt, ca. 5 minutter
  • Tilsett kamskjell det siste minuttet av koketiden
  • Vend forsiktig inn rekene rett før servering




Paellaen serveres med sitronbåter, og Klikk.no skriver at en ung og frisk rødvin fra Rioja passer godt til. Vil man ha hvitvin anbefales en fra området Rías Baixas.

Husk å sjekke blåskjellvarselet før du sanker skjellene. Kjøper du dem i butikken er de naturligvis sjekket for algegifter.





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Dykk vrakene på Sørlandet

    One Ocean Dive Resort utenfor Kristiansand byr på en rekke spennende vrak, flott undervannsnatur og dykk hvor man kan sanke kamskjell og krabber. Ta turen med klubben eller vennegjengen!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Minedykker – en jobb med smell i

    Minedykkerkommandoen er en avdeling bestående av spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver, og de har en av Norges tøffeste jobber.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS