Se bildene fra NM-kvaliken
Resultatene fra første runde i NM i Undervannsfoto er klare, og her kan du se de beste bildene i hver av de to klassene, makro og vidvinkel.
Se bildene fra NM-kvaliken
Tore Vidar Knutsmoen kom på andreplass sammenlagt, og ble belønnet med en 6. plass i vidvinkel for dette bildet.
UNDERVANNSFOTO

Se bildene fra NM-kvaliken
Resultatene fra første runde i NM i Undervannsfoto er klare, og her kan du se de beste bildene i hver av de to klassene, makro og vidvinkel.
  16. mai 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
I går ble det klart at kvalifiseringsrunden ble vunnet av David Gutteridge, foran Tore Vidar Knutsmoen og Kim André Sund.

Norges Dykkeforbund har i dag publisert en PDF med de 10 beste bildene i hver av de to klassene (lenke nederst):

1. plass, makro


Liga Sirava

Foto: Liga Sirava/NDF


Liga Sirava fra Studentenes Undervannsklubb i Tromsø vant makroklassen med dette vakre bildet av en reke. I tillegg kom et av hennes andre bilder på 8. plass.

2. plass, makro


Morten Sætrang Haakonsen

Foto: Morten S. Haakonsen/NDF


Morten Sætrang Haakonsen tok andreplassen i makroklassen med dette herlige bildet av en klamremanet. Han fikk også en 6. plass i klassen.

3. plass, makro


Mikkel Stokke

Foto: Mikkel Stokke/NDF


Mikkel Stokke kom på tredjeplass i makro med en Limacia clavigera nakensnegle på kanten av et tareblad.

1. plass, vidvinkel


David Gutteridge

Foto: David Gutteridge/NDF


David Gutteridge herjet i vidvinkelklassen, og vant med dette portrettet av en uv-jeger. Hans tre bidrag ble belønnet med både 1., 4. og 5. plass!

2. plass, vidvinkel


Kim André Sund

Foto: Kim André Sund/NDF


Kim André Sund kom på andreplass med dette gøyale bildet av en diger garopa med en dykker i bakgrunnen – et av få bilder helt i toppen som ikke var fra Norge.

3. plass, vidvinkel


Ole Christian Meldahl

Foto: Ole Christian Meldahl/NDF


Fjorårets Norgesmester Ole Christian Meldahl fra arrangørklubben Kvitsøy Dykkerklubb tok tredjeplassen i vidvinkel med dette flotte bildet.

Både Tore Vidar Knutsmoen (6. og 8. plass) og David Gonzalez (7. og 9. plass) hadde begge to bilder blant de 10 beste.Totalt 20 fotografer sendte inn 120 bilder til NM-kvalifiseringen. Fotografene kunne sende inn tre makrobilder og tre vidvinkelbilder, hvorav to i hver klasse måtte være fra norske farvann.

De 15 beste er kvalifisert til NM-finalen, som går av stabelen på Kvitsøy i Rogaland 31. august til 3. september. Arrangør er Kvitsøy Dykkerklubb.

Se resultatlisten fra første NM-runde her


Norges Dykkeforbund har foreløpig ikke lagt ut noen resultatliste som viser hvor mange poeng de forskjellige deltakerne fikk.

Årets jury består av Tove Petterson fra arrangørklubben, Petter Schmedling fra Moss Undervannsklubb og fotografen Jonatan Ottesen fra Bergen.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Perfekt gave: Gi bort et dykkekurs!

    Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver hos ProDykk Oslo til en du er glad i – teorien kan man ta hjemme på sofaen.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS