Artsobservasjoner: Ny versjon på vei
Snart får de over 20.000 brukerne av rapporteringstjenesten Artsobservasjoner noe å glede seg over. Snart ruller Artsdatabanken ut en ny og enklere versjon av tjenesten.
Artsobservasjoner: Ny versjon på vei
Foto: Vebjørn Karlsen
MARINBIOLOGI

Artsobservasjoner: Ny versjon på vei
Snart får de over 20.000 brukerne av rapporteringstjenesten Artsobservasjoner noe å glede seg over. Snart ruller Artsdatabanken ut en ny og enklere versjon av tjenesten.
  14. juni 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Artsobservasjoner, Artsdatabankens populære tjeneste for rapportering av funn og observasjoner av arter, har vært en suksess fra oppstarten og frem til i dag.

– Nesten 30 millioner funn er rapportert inn så langt. Dette er et fantastisk bidrag til kunnskapen om artsmangfoldet i landet vårt, skriver Artsdatabanken.

Artsobservasjoner 3.0

Artsobservasjoner 3.0 får en renere og mer oversiktlig visning av funn. Eksempelbilde: Vebjørn Karlsen


Artsobservasjoner har 21.340 registrerte brukere, og dette er et imponerende tall med tanke på at dagens versjon av tjenesten for mange fremstår som komplisert og tungvint å bruke.

– Nå skjer det imidlertid ting som kan lette rapporteringslivet til eksisterende og nye brukere av tjenesten, opplyser Artsdatabanken.

LES OGSÅ
Nå er alle nakensneglene på nett


De har i lengre tid jobbet med å utvikle en ny versjon av Artsobservasjoner, en versjon 3.0. Denne vil få et adskillig enklere brukergrensesnitt, og det vil bli lettere å rapportere funn og laste opp bilder.

Samtidig vil det fremdeles være mulig å registrere mer avanserte parametere, for de som ønsker det.

Pigghåen – vår vanligste hai


Den nye versjonen får også en oppgradert utgave av tjenesten Artsorakel kan kjenne igjen arter fra bilder og kan gi et forslag til hvilken art man er i gang med å registrere.

Artsdatabanken opplyser at den nye versjonen av Artsobservasjoner skal fungere både på mobiltelefon, nettbrett og datamaskin.

Gradvis utrulling


Når den nye versjonen av Artsobservasjoner slippes, vil det i første omgang være med kun det viktigste innholdet – som mulighet for rapportering og utforsking av funn.

– Mer avansert funksjonalitet vil bli lagt til i Artsobservasjoner 3.0 etter hvert, skriver Artsdatabanken,Dagens mobilversjon av tjenesten ble stengt allerede 24. april. Per i dag er det bare fullversjonen av dagens tjeneste som er tilgjengelig, i påvente av at den nye versjonen implementeres.

Artsdatabanken opplyser at den gamle versjonen ikke kommer til å forsvinne når nye den nye tas i bruk, men vil være tilgjengelig i overskuelig fremtid.
Opprinnelig publisert 26.05.2023ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS