Forbyr bruk av engangsplast i Rødehavet

Chamber of Diving and Water Sports (CDWS), som regulerer dykkebransjen i den egyptiske delen av Rødehavet, melder at guvernøren for Rødehavet har utstedt et dekret som forbyr bruk og salg av plastposer, engangsbestikk og servise fra 1. juni 2019.

NYHETER

MILJØForbyr bruk av engangsplast i Rødehavet

Chamber of Diving and Water Sports (CDWS), som regulerer dykkebransjen i den egyptiske delen av Rødehavet, melder at guvernøren for Rødehavet har utstedt et dekret som forbyr bruk og salg av plastposer, engangsbestikk og servise fra 1. juni 2019.

  19. juni 2019
For å beskytte miljøet og hindre marin forsøpling har guvernøren for Rødehavet utstedt dekret nr. 167 for 2019 som forbyr bruk av plastposer og engangsbestikk, servise og sugerør av plast i forbindelse med servering av mat og drikke.

Forbudet gjelder både i butikker, restauranter og på safaribåter (liveaboards) og dagsturbåter i den egyptiske delen av Rødehavet. Det er også forbudt å drive handel med eller produksjon av engangsprodukter av plast og plastposer tynnere enn 0,025 mm.

Dekretet er en implementering av en resolusjon fra guvernøren i Rødehavet som ble utstedt i 2008, og alle aktører ble pålagt å etterleve de nye reglene med virkning fra 1. juni 2019.

Det er uklart om forbudet også gjelder engangs plastflasker med vann, da dette ikke er spesifikt omtalt i dekretet. Plastposer til oppsamling av søppel vil fortsatt være tillatt.

Chamber of Diving and Water Sports ble grunnlagt av det egyptiske turistdepartementet i 2007, og har som mål å øke kvaliteten, sikkerheten og standarden på tilbudene innenfor dykking og vannsport. I tillegg skal organisasjonen jobbe for å bevare det unike marine mijøet i Rødehavet.

Les mer om CDWS på www.cdws.travel.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS