Senker jumbojet i undervanns temapark

En gigantisk temapark under vann er for tiden under bygging i Bahrain. Nå senkes en Boeing 747 som attraksjon for dykkerne den lille øystaten i Persiabukta håper å tiltrekke seg.

Senker jumbojet i undervanns temapark

NYHETERSenker jumbojet i undervanns temapark

En gigantisk temapark under vann er for tiden under bygging i Bahrain. Nå senkes en Boeing 747 som attraksjon for dykkerne den lille øystaten i Persiabukta håper å tiltrekke seg.

  14. juni 2019
Jumboen blir en av hovedattraksjonene i den 100.000 kvadratmeter store parken, som blir verdens største av sitt slag. På rundt 20 meters dyp vil dykkerne også kunne se en replika av en tradisjonell perlehandlers hus, kunstige korallrev og skulpturer laget av miljøvennlige materialer, skriver CNN.

Det 70 meter lange flyet skal være "det største som noen gang har blitt senket som en turistattraksjon", ifølge Zayed bin Rashid Al Zayani, Bahrains minister for industri, handel og turisme.

– Vi er stolte av dette unike, miljøvennlige prosjektet, uttalte ministeren. Ifølge turistmyndighetene har flyet blitt strippet for maling, ledninger, hydraulikk, plast og skadelige materialer.Slik forestiller turistmyndighetene seg at det 70 meter lange Boeing 747-flyet skal se ut på bunnen når temaparken i Bahrain åpner i august.


Det er ikke første gang et fly blir senket med vilje som attraksjon for dykkere. Både i Bodrum i Tyrkia, Miami og Illinois i USA og i Stuart Channel i British Columbia i Canada har man gjort det samme. Jumbojet'en er dog større enn dem alle.

Den nye temaparken ligger omtrent 30 kilometer fra Amwaj-øyene, nord for byen Diyar Al Muharraq, og skal åpne allerede i august i år. Det vil da være mulig å bestille turer gjennom dykkesentre med tillatelse til å dykke i området.

I tillegg til å tiltrekke seg horder av turister håper myndighetene i Bahrain at marinbiologer, miljøvernere og forskere også vil besøke temaparken. Prosjektet er et samarbeid mellom turist- og utstillingsmyndighetene i Bahrain, landets miljødepartement, kontoret til visestatsministeren og flere private selskaper.

Les mer på www.divebahrain.com
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS