Senker jumbojet i undervanns temapark

En gigantisk temapark under vann er for tiden under bygging i Bahrain. Nå senkes en Boeing 747 som attraksjon for dykkerne den lille øystaten i Persiabukta håper å tiltrekke seg.

Senker jumbojet i undervanns temapark

NYHETERSenker jumbojet i undervanns temapark

En gigantisk temapark under vann er for tiden under bygging i Bahrain. Nå senkes en Boeing 747 som attraksjon for dykkerne den lille øystaten i Persiabukta håper å tiltrekke seg.

  14. juni 2019
Jumboen blir en av hovedattraksjonene i den 100.000 kvadratmeter store parken, som blir verdens største av sitt slag. På rundt 20 meters dyp vil dykkerne også kunne se en replika av en tradisjonell perlehandlers hus, kunstige korallrev og skulpturer laget av miljøvennlige materialer, skriver CNN.

Det 70 meter lange flyet skal være "det største som noen gang har blitt senket som en turistattraksjon", ifølge Zayed bin Rashid Al Zayani, Bahrains minister for industri, handel og turisme.

– Vi er stolte av dette unike, miljøvennlige prosjektet, uttalte ministeren. Ifølge turistmyndighetene har flyet blitt strippet for maling, ledninger, hydraulikk, plast og skadelige materialer.Slik forestiller turistmyndighetene seg at det 70 meter lange Boeing 747-flyet skal se ut på bunnen når temaparken i Bahrain åpner i august.


Det er ikke første gang et fly blir senket med vilje som attraksjon for dykkere. Både i Bodrum i Tyrkia, Miami og Illinois i USA og i Stuart Channel i British Columbia i Canada har man gjort det samme. Jumbojet'en er dog større enn dem alle.

Den nye temaparken ligger omtrent 30 kilometer fra Amwaj-øyene, nord for byen Diyar Al Muharraq, og skal åpne allerede i august i år. Det vil da være mulig å bestille turer gjennom dykkesentre med tillatelse til å dykke i området.

I tillegg til å tiltrekke seg horder av turister håper myndighetene i Bahrain at marinbiologer, miljøvernere og forskere også vil besøke temaparken. Prosjektet er et samarbeid mellom turist- og utstillingsmyndighetene i Bahrain, landets miljødepartement, kontoret til visestatsministeren og flere private selskaper.

Les mer på www.divebahrain.com

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS