Dykkeren på Wilhelm Gustloff identifisert

Ved hjelp av DNA har polske myndigheter identifisert dykkeren som ble funnet på vraket av Wilhelm Gustloff i Østersjøen forrige måned. Meddykkere kan bli straffet for å ha løyet til politiet.

Dykkeren på Wilhelm Gustloff identifisert

DYKKERULYKKE

VRAKDykkeren på Wilhelm Gustloff identifisert

Ved hjelp av DNA har polske myndigheter identifisert dykkeren som ble funnet på vraket av Wilhelm Gustloff i Østersjøen forrige måned. Meddykkere kan bli straffet for å ha løyet til politiet.

  25. juli 2019
Den avdøde var 44 år gamle Robert Szlecht fra Poznan, som har vært savnet siden 2012. Han ble funnet 6. juni under en rutinemessig videodokumentasjon på vraket.

Tilstanden på levningene fikk polske myndigheter til å anta at liket hadde ligget i vannet i flere år, og nå har en DNA-test bekreftet at levningene tilhører den savnede dykkeren, skriver Thefirstnews.com.

– DNA-testen bekrefter at det er Robert, fortalte søsteren Jolanta Rewers til Onet.pl.

Allerede før undersøkelsen pekte bevisene i retning av at det var den da 44 år gamle Szlecht som hadde blitt funnet. Avdødes kone skal blant annet ha gjenkjent dykkerdrakten og et gullkjede han pleiede å bære.Flere medier satte funnet i juni i sammenheng med at Szlecht ble meldt savnet i området for sju år siden. Den gangen hevdet imidlertid de andre som var med på dykket at de hadde vært på vraket av tankskipet «Terra», som ligger omlag sju kilometer unna Wilhelm Gustloff.

Til tross for en leteaksjon ble ikke Szlecht funnet. Etter det Dykking erfarer skyldes dette at det ble lett på feil sted.

Det har vært dykkeforbud på Wilhelm Gustloff siden 1994. Polske medier melder at dykkerne kan bli tiltalt for uaktsomt drap, for å etterlate noen i hjelpeløs tilstand og for å ha løyet til politiet. Det er uklart om de vil bli straffet.


Wilhelm Gustloff ble senket av den sovjetiske ubåten S-13 den 30. januar 1944. Skipet hadde nærmere 11 000 flyktninger ombord, og av disse omkom rundt 9 600 mennesker, inkludert rundt 5 000 barn. Forliset regnes som verdens verste katastrofe til sjøs. Vraket ligger på rundt 60 meters dyp utenfor den polske østersjøkysten.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS