Spennende vrakfunn i Randsfjorden

Vi har ikke så mange vrak i ferskvann, og det er sjelden det dukker opp nye. Derfor er funnet på 19 meters dyp i Røykenvika i Randsfjorden ekstra spennende.

Foto: Joachim Korsmo

NYHETER

VRAKSpennende vrakfunn i Randsfjorden

Vi har ikke så mange vrak i ferskvann, og det er sjelden det dukker opp nye. Derfor er funnet på 19 meters dyp i Røykenvika i Randsfjorden ekstra spennende.

  27. juli 2019
Vraket ble funnet av Joachim Korsmo og Morten Liaklev, som er medlemmer i Ringerike Trollingklubb. De har en Simrad sonar fra Ramotech i Bodø, og da vraket dukket opp på 19 meters dyp like utenfor 5-knopsmerket på sørsiden av Røykenvika ved Brandbu ble de to nysgjerrige.

Derfor dro de tilbake med en Blueye-drone for å undersøke vraket. Sidescanbildet viser at båten er omtrent 15 meter lang og 4 meter bred, og ved hjelp av dronen kunne de få noen bilder av vraket.

Disse ble lagt ut i Facebook-gruppa «Vi som liker Randsfjorden« og på siden «Nautilus Trolling» i går kveld, og vi har fått lov å bruke dem i denne saken.

– Det finnes mer enn ørret og røye i dette vatnet, skriver Morten Liaklev på Facebook.

Det er fortsatt uklart hva slags båt det dreier seg om, og bladet Dykking har ingen informasjon i vår vrakdatabase. På bildene ser det ut til å være en åpen båt som har vært lastet med ved.

– Det kunne vært et ypperlig oppdrag for Hjelpekorpset i Brandbu, for trening i bruk av undervannskameraet deres, skriver Stian Ødegård, som tipset oss om saken.Dette skal være den nøyaktige posisjonen på vraket.


Røykenvika er kanskje mest kjent for ulykka for omtrent 1150 år sida, da Halvdan Svarte gikk gjennom isen og druknet – men nå blir stedet kanskje mer kjent for vrakdykking.

Se bildene av vraket her:


Foto: Foto: Joachim Korsmo/Morten Liaklev


Dykkerulykken i Vadsø:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS