Nyhetsarkiv - November 2019:

 • Ble Norgesmester med spennende film om «Kraken»

  Information
  30 november 2019
  Thomas Pettersen fra Gjerstad i Aust-Agder stakk av med seieren i årets Norgesmesterskap i UV-film med den kreative svart/hvitt-filmen "Kraken". Se vinnerbidraget og alle finalistene her!
 • Oppbevaring av hummer i sjøen må registreres

  Information
  30 november 2019
  Det er lov å oppbevare hummar i sjøen i oktober, november og desember. Oppbevaring i desember må meldes til Fiskeridirektoratet dersom det skjer mellom svenskegrensen og Sogn og Fjordane.
 • Stadig flere klubber velger DykkeBazaar

  Information
  29 november 2019
  Gode betingelser og muligheter for kontant kickback gjør at Dykkebazaar er et gunstig valg for dykkeklubbene når turen går til eksotiske strøk.
 • Nytt på markedet: Apeks P-Valve

  Information
  29 november 2019
  «Go with the flow» sier Apeks og oppfordrer til montering av deres nye P-Valve på tørrdrakten. En tisseventil gjør dykket mer komfortabelt og du slipper stress fordi naturen kaller.
 • 75 år siden M/S Welheim ble torpedert

  Information
  28 november 2019
  Den 28. november 1944 ble det tyske lasteskipet M/S Welheim torpedert av en norsk MTB ved sørvest av Florø. Vraket er et av de flotteste vi har langs kysten – se bilder og video her!
 • One Ocean med ny dykkebåt

  Information
  28 november 2019
  One Ocean Dive Resort i Søgne har gått til innkjøp av en rask RIB for å øke rekkevidden og kunne tilby ennå flere vrak på menyen. – Nå kan vi dykke fra Mandal til Lillesand, sier innehaver Carlo Golfetto.
 • 32 deltakere i Nordisk Mesterskap i UV-foto

  Information
  27 november 2019
  Mens vi venter på resultatene fra Nordisk Mesterskap i UV-foto kan arrangøren Dansk Sportsdykker Forbund fortelle at det har kommet inn til sammen 379 bidrag fra 32 fotografer i konkurransen.
 • Se episode 8 av «Havforskerne»

  Information
  24 november 2019
  Skagerrak er vårt nærmeste havområde, og overvåkes derfor nøye av havforskerne. I den siste episoden av «Havforskerne»får du være med på forskningsskipet G. M. Dannevig på tokt til Hirtshals.
 • Grottedykking – er det noe for deg?

  Information
  23 november 2019
  Grottedykking er en spennende og krevende form for dykking, som stiller krav både til utdanning, utstyr, psyke og ferdigheter. De som mestrer det sier det er den mest givende dykkingen de har opplevd.
 • Spektakulær video fra HMHS Britannic

  Information
  21 november 2019
  I dag er det 103 år siden HMHS Britannic gikk på en mine og sank i Middelhavet. Søsterskipet til Titanic ligger på 125 meters dyp – se video fra et dykk på vraket her!
 • Bli med på et ROV-dykk på D/S Kraft

  Information
  20 november 2019
  D/S Kraft var en 14 meter lang slepebåt som sank under buksering av M/S Equatore. Vraket ligger på 55 meters dyp omtrent 200 meter fra land i Karmsundet i Haugesund.
 • Vil du bli minedykker i Forsvaret?

  Information
  19 november 2019
  Minedykkerkommandoen er en avdeling bestående av spesialtrente dykkere som er trent til å uskadeliggjøre eksplosiver. Vil du bli en av dem? Neste kurs starter sommeren 2020.
 • 100 år siden barken Pallas gikk ned

  Information
  18 november 2019
  Den 18. november 1919 gikk barken Pallas på grunn utenfor Stalsberget på Søndre Jeløy ved Moss. Det var snøtykke og sikten var lik null, og det stolte seilskipet møtte sin skjebne.
 • Se episode 7 av «Havforskerne»

  Information
  17 november 2019
  Spøkelsesfiske skaper problemer for fisk og skalldyr, men hvor stort er egentlig problemet? Havforsker Alf forsøker finne ut av hvor mye redskap som faktisk ligger på havbunnen, men det blir ingen enkel oppgave.
 • Dokumentar: Et vrak fra den spanske armada

  Information
  16 november 2019
  For over 30 år siden fant en tenåring en bronsekanon da han dykket utenfor kysten av Devon i England. Han oppdaget at den tilhørte et over 400 år gammelt skip.
 • Pass på redskapen – meld fra om du mister den

  Information
  15 november 2019
  Tapte fiskeredskap forsøpler havet og fører til spøkelsesfiske. Her får du tips om hvordan du kan redusere faren for å miste redskap, og hva du bør gjøre hvis uhellet først er ute.
 • Visste du at BARE Norway er på Facebook?

  Information
  14 november 2019
  BARE har en egen norsk Facebook-side hvor du får oppdateringer om produktnyheter, flotte videoer og bilder. Lik og del!
 • Truffet av ubåt: 75 år siden D/S Saude gikk ned

  Information
  13 november 2019
  Den 13. november 1944 ble D/S Saude pårent av den tyske ubåten U-1052 i Vatlestraumen ved Flesland utenfor Bergen. Utrolig nok mistet ingen av de 51 menneskene ombord livet.
 • Hvorfor bør ikke blåskjell fryses?

  Information
  13 november 2019
  Blåskjell bør holdes levende helt frem til de dampes, grilles eller kokes. Det er enkelt å sjekke om de lever – og vil du likevel fryse dem bør de dampes først.
 • 75 år siden senkingen av Tirpitz

  Information
  12 november 2019
  Den 12. november 1944 lyktes det endelig britene å senke «The Beast», det tyske slagskipet Tirpitz. Operation Cathecism involverte et tjuetalls Avro Lancaster bombefly lastet med Tallboy-bomber, og Hitlers stolthet møtte sin skjebne.
 • Konferanse om redskapsopprydning i Gøteborg

  Information
  12 november 2019
  Clean Nordic Oceans (CNO) er et nordisk kunnskaps- og erfaringsnettverk med fokus på hvordan spøkelsesfiske og forsøpling av havet kan reduseres. Den første fasen er nå over og dette markeres med en konferanse 21. og 22. november i Gøteborg.
 • Oppdaget Vestlandets største korallrev

  Information
  11 november 2019
  Forskere fra Havforskningsinstituttet funnet det største korallrevet til nå på Vestlandet. Revet er 300 meter langt og 200 meter bredt, og forskerne antar at det er ca. 4 000 år gammelt.
 • Fourth Element fyller 20 år

  Information
  11 november 2019
  Det begynte med en drøm om å lage bedre produkter for dykkere. Tjue år senere holder Fourth Element tusenvis av oss varme og tørre, på en miljøvennlig måte.
 • Se episode 6 av «Havforskerne»

  Information
  10 november 2019
  I sjette episode får du være med forskere ved forskningstasjonen i Flødevigen når de forsker på hummer ved Lindesnes, utenfor Tvedestrand og langs sørlandskysten.
 • Har funnet verdens dypeste skipsvrak

  Information
  10 november 2019
  Forskningsskipet R/V Petrel er på tokt i Stillehavet, hvor de nylig fant to japanske hangarskip. Nå har de funnet det som skal være verdens dypeste vrak på 6 220 meters dyp.
 • Reiselysten? Utforsk Verden i Oslo

  Information
  09 november 2019
  Etter en vellykket gjennomføring i begynnelsen av dette året er det klart får en ny runde med reiselivsmessen Utforsk Verden, hvor du treffer en rekke reiseoperatører i Oslo sentrum.
 • Se Kronprinsen dykke etter plast på Sjøstrand

  Information
  09 november 2019
  Husker du saken om Kronprins Haakon som dykket sammen med Fredrik Myhre fra WWF etter plast på Sjøstrand i Asker? Her er videoen – og talen hans fra Our Ocean-konferansen.
 • 75 år siden senkingen av Aquila og Helga Ferdinand

  Information
  08 november 2019
  I dag er det 75 år siden de to tyske lasteskipene D/S Aquila og D/S Helga Ferdinand ble senket av britiske fly i det samme angrepet i Midtgulen. Vi markerer dagen med flotte videoer fra begge vrakene.
 • Hummeren må beskyttes bedre!

  Information
  08 november 2019
  Årets hummersesong er i gang, og det fiskes på en rekordlav bestand som har vært synkende siden 1945. Det er på tide at regelverket skjerpes, og at det settes en effektiv stopper for det ulovlige fisket.
 • NDF søker unge kvinner til utviklingsprosjekt

  Information
  07 november 2019
  Norges Dykkeforbund starter et utviklingsprosjekt rettet mot unge kvinner. Deltakerne tilbys utdanning opp til trenernivå, opplæring i NDFs idretter og idrettslederkurs.
 • Nå fyller mange av krigsvrakene 75 år

  Information
  07 november 2019
  November 1944: Tyskerne har evakuert og brent Finnmark, og stadig flere skip senkes langs kysten. Nå er det trekvart århundre siden mange av vrakene vi dykker på gikk ned.
 • Snorkler omkom i ulykke på Skjervøy i Troms

  Information
  06 november 2019
  En person ble brakt livløs til land og ble erklært død av lege i Skjervøy i Troms. Vedkommende ser ut til å ha fått et illebefinnende mens han snorklet i overflaten, melder politiet.
 • Podcast: Hør mer om gjemte og glemte steder

  Information
  06 november 2019
  Dykker og forfatter Ronny Arnesen var nylig gjest i podcasten «Rekommandert», og fortalte om alt fra gamle bunkerser til vannfylte gruver i Oslos underverden.
 • Kommuniserer blekksprutene med huden?

  Information
  06 november 2019
  Blekksprutene er blant de mest spennende skapningene i havet. De kan endre form og farge og er mestre i å gå i ett med omgivelsene – men brukes huden til mer enn kamuflasje?
 • Kan man spise blåskjell om vinteren?

  Information
  05 november 2019
  Årets siste blåskjellvarsel fra Mattilsynet er publisert, men mange målestasjoner har allerede avsluttet prøvetakingen for i år. Hva gjør man om man har lyst på blåskjell?
 • Vrakfunnet i Søgne får internasjonal oppmerksomhet

  Information
  05 november 2019
  Funnet av det hollandske handelsskipet Juffrau Elisabeth som ble offentliggjort fredag 25. oktober vekker oppsikt også internasjonalt.
 • Gratis webinar om fridykking og UV-jakt

  Information
  04 november 2019
  Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Frivannsliv tilbyr et gratis webinar hvor du får en innføring i det du trenger å vite for å praktisere fridykking på en trygg og motiverende måte.
 • Fikk lov å senke vrak som dykkemål

  Information
  04 november 2019
  I dag er det 36 år siden Sula Dykkerklubb senket D/S Øygard sør for Ålesund. Dette er såvidt vites den eneste gangen noen har fått lov til å senke et vrak som dykkemål i Norge.
 • Se episode 5 av «Havforskerne»

  Information
  03 november 2019
  I den femte episoden får du være med når forskerne i Flødevigen undersøker stillehavsøstersen som har kommet til kysten vår de senere årene. Den ble registrert første gang på Sørlandet i 2008.
 • Oslofjorden Dykkesenter åpnet i Drøbak

  Information
  03 november 2019
  Oslofjorden Dykkesenter har åpnet sin nye avdeling i Drøbak. Vi tok turen for å være med på åpningen, som var godt besøkt av dykkere fra hele Østlandet. Se bilder fra den nye butikken!
 • Brann på liveaboard – en person omkom

  Information
  03 november 2019
  En kvinne mistet livet da det brøt ut brann ombord på en dykkebåt i Rødehavet. 18 passasjerer og mannskapet på 12 kom fra brannen med livet i behold.
 • I dag er det Diversnight!

  Information
  02 november 2019
  Dagen for det internasjonale nattdykket er endelig her, og i kveld klokken 20:19 skal tusenvis av dykkere i vannet på 147 steder i 19 land.
 • Nytt motiv på medlemskortet hos DAN Europe

  Information
  02 november 2019
  Divers Alert Network (DAN) har lansert sitt nye medlemskort for 2020. Bildet er tatt av Renee Capozzola og vant nylig en stor fotokonkurranse i Venezia.
 • 583 milliarder kroner til havet på Our Ocean-konferansen i Oslo

  Information
  02 november 2019
  Deltakerne på Our Ocean-konferansen i Oslo i forrige uke meldt inn til sammen 370 tiltak for havet, med en samlet verdi på minst 583 milliarder norske kroner.
 • Vellykket beredskapsøvelse i Steinkjer

  Information
  01 november 2019
  Steinkjer Sportsdykkere gjennomførte forrige helg i en vellykket beredskapsøvelse i samarbeid med nødetatene. – Det var en nyttig erfaring for alle parter, forteller John Ellev Slapgård.
 • Movember: Gode råd for dykking med bart

  Information
  01 november 2019
  Movember arrangeres for å sette fokus på menns helse. Her er noen uhøytidelige tips til deg som har tenkt å la barten gro samtidig som du vil å fortsette å dykke!
 • Økt nordisk samarbeid for et bedre havmiljø

  Information
  01 november 2019
  De nordiske klima- og miljøministrene har signert en ny erklæring for å sikre bærekraftige nordiske hav, styrke nordisk havøkonomi og minimere virkningene av klimaendringene.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS